HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Tako je ove godine znatno veća šansa da je neka poznata osoba popunila usnice dermalnim filerima nego da nije. Klan Kardashian, Hailey Bieber, Bella Hadid i mnoge druge zvijezde povećale su usnice upravo tom metodom.

Ženama je oduvijek važno imati poželjne i putene usne i zato stoljećima nanose ruž ili sjajilo i olovkom ocrtavaju rub kako bi usnice izgledale veće i oblikovane po želji.

Sve što želite znati o filerima za usne, u što trebate biti upućeni prije tretmana povećanja usnica, koliko traju fileri za usne i kakve rezultate možete očekivati, saznajemo od dermatologinje dr. Maje Kolić iz zagrebačke dermatološke poliklinike Estera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Estera Dermatologija (@esteradermatologija)

Što je filer za usne?

„Punila za usne su supstance poput hijaluronske kiseline kojom se postižu punije usnice. Na prvu se stječe dojam da injektiranje dermalnih filera u usnice služi samo za povećanje volumena, ali treba naglasiti da se koriste i za korekciju neravnih usana, podizanje kutova i punjenje bora koje s godinama postaju sve izraženije”, odgovara dr. Kolić i nastavlja:

„Osobno dermalne filere u praksi vrlo rijetko koristim za davanje volumena usana, nego najviše za nadoknadu volumena koji gubimo sa starenjem, a kod mlađih osoba za nježno ispravljanje nepravilnosti koje smetaju osobi. Kada pacijentice prvi puta dođu sa željom da im injektiram filer u usnice, zamolit ću ih da mi pokažu svoju sliku kada su bile mlađe i zapravo ćemo pokušati samo nadomjestiti izgubljeni volumen, a ne dodavati. Nikada ne radim predimenzionirane usne jer smatram da će osoba u konačnici izgledati umornije ako su usta prevelika.”

Koje su vrste filera za usne?

„Najvažnije je obratiti se odgovornom i iskusnom liječniku koji radi s provjerenim preparatima i koji će znati odabrati vrstu filera primjerenu za vas. Vrhunski filer nije sam po sebi garancija da će rezultat biti dobar, ako nismo u rukama vrsnog doktora koji ima znanje i iskustvo.

Budući da tržište nudi niz mogućnosti, odlučiti koje filere i koju tehniku odabrati za različite dijelove lica, može biti zahtjevno, osobito imajući u vidu da je korištenje pravog, poznatog i provjerenog proizvoda ključno za postizanje najboljih rezultata“, kaže dr. Kolić.

„Hijaluronska kiselina je tvar koja već postoji u našem tijelu i zato je najčešći tip punila za usne. Moderni fileri na bazi hijaluronske kiseline pokazali su se odličnima u smislu biokompatibilnosti i sigurnosti za pacijenta. Pri odabiru preparata najvažnije je da je dermalni filer pouzdan, sa što manje eventualnih nuspojava i da ostaje na mjestu na kojem je ubrizgan. Prednost dajem filerima bez lidokaina. Lidokain je sredstvo protiv boli i uglavnom je u sastavu filera. Volim koristiti filere bez lidokaina jer je formula čišća, dakle samo hijaluronska kiselina, čime smo značajno smanjili mogućnost alergijskih reakcija. Također, lidokain će zamaskirati osjet, a nama je važno da osjet kod pacijenta ne blokiramo u potpunosti, kako bismo smanjili rizik mogućih komplikacija. Volim čiste, glatke formule kao što je Belotero Intense od Merz Aesthetica“, kaže dr. Maja Kolić i nastavlja:

„No, za koju ću se vrstu odlučiti na kraju ovisi o pojedinačnoj osobi, njezinim željama i načinu života, kao i o stanju kože, dobi te samoj strukturi lica, proporcijama, položaju kosti. Odabrana vrsta filera posve ovisi o tome što želimo postići tretmanom, bez obzira je li riječ o uravnoteživanju oblika usana ili dodavanju punoće i strukture.“

Koje su prednosti filera za usne?

Fileri za usne su postali sinonim za povećanje volumena, ali imaju i druge pogodnosti kao što su: ujednačavanje asimetričnog oblika usana, dodavanje prirodne punoće na željenim područjima, ublažavanje finih bora na usnama i okolnom području, mogućnost prilagođavanja prema potrebama i željama.

Prednost je i ta što dermalni fileri nisu trajni, rezultati su reverzibilni, u slučaju da nisu poželjni“, odgovara dr. Kolić.

Kako se pripremiti za filere u usne?

„Najvažnije su konzultacije kod dermatologa. Kad pacijentica dođe i traži punije usne, volim započeti raspravom o tome kako bi željela da njene usne izgledaju. To je iznimno važno jer želim biti sigurna da je ono što traži ostvarivo i da će odgovarati cjelokupnom obliku i strukturi lica. Očekivanja trebaju biti realna. Na primjer, ako netko ima sitnije crte lica može izgledati čudno s prepunim usnama. Struktura lica određuje koji će oblik i volumen usana biti odgovarajući. Oblik usana zapravo je važniji od volumena.

Konzultacije su važne da bi osoba dobila upute za vrijeme prije termina. Primjerice, neki lijekovi i dodaci prehrani, poput aspirina i omege 3, imaju učinak razrjeđivanja krvi, što može pogoršati oporavak. Preporučuje se ne konzumirati alkohol 24 – 48 sati nakon aplikacije“, ističe dr. Kolić.

Što možete očekivati ​​tijekom tretmana?

“Nakon konzultacija, usne se anesteziraju topijski i čiste alkoholom. Filer se ubrizgava tankom iglom ili kanilom ili pak kombinacijom. Materijal se nježno umasira da bi se spriječilo stvaranje grudica. Količina filera je individualna, ovisi o anatomiji i poželjnom izgledu.

Postupak injektiranja obično traje oko 30 minuta, s konzultacijama i pripremom oko 90 minuta. Dva tjedna nakon injektiranja obavezan je kontrolni pregled, pa ako je potrebno, dodajemo još filera.

Običavam staviti manje filera i potom, po potrebi, nakon nekoliko tjedana, nadodati. Iz iskustva znam da su pacijentice uglavnom zadovoljnije s manje volumena nego što su planirale. Hijaluronska kiselina se nalazi u tijelu i otapa se prirodno i postupno, najčešće između 6 i 12 mjeseci, ovisno o osobi i upotrijebljenom materijalu.”

PROČITAJTE: Vito Padovan oduševljen je novim tretmanima poznate Poliklinike Estera

Dr. Kolić iz Poliklinike Estera ima savjet i za one koji nisu skloni filerima: PRP tretman za područje oko usana ili pak terapija Botulinum toksinom u donju trećinu lica, kod određenih osoba također može postići puniji izgled usana, bez dodavanja volumena.”

Mogućnosti su brojne, a rezultati odlični, ako ste u rukama osobe koja ima znanje i iskustvo.

druge vijesti