HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kako bi se zaštitila od vanjskih faktora, koža reagira povećanjem površinskog sloja mrtvih stanica kože. Rezultat je koža bez sjaja, pomalo suha i “istrošenog” izgleda bez blistavosti.

Osim što povećava rizik od raka kože, prekomjerno izlaganje suncu uzrokuje gotovo trenutno povećanje pjega, sunčanih pjega i sveukupnu promjenu boje kože. Uživali smo u ljetu i suncu, ali nam koža izgleda umorno i izmučeno.

Njega kože nakon ljeta

Što učiniti kako bi koža blistala i kako će njegovati svoju kožu po povratku s mora, pitali smo Anu Volk, vlasnicu Poliklinike Estera za opću i estetsku dermatologiju.

njega kože nakon ljeta

Prvi Anin savjet je posjetiti dermatologa: „Ako već neko vrijeme niste obavili potpuni pregled kože kod dermatologa, jesen je odlično vrijeme da to učinite. Kod sebe sam uočila pojavu novih madeža nakon ljeta koje će dr. Maja Kolić u rujnu pregledati. Prvi put planiram pregled kapilara koje sam primijetila da mi se pojavljuju na nogama. U Esteri imamo pristup – prvo zdravlje, zatim ljepota. Tek nakon pregleda kapilara i madeža, kreću tretmani za uljepšavanje…“.

Mnogo žena se žali da im je koža nakon ljeta suha. Što Vi najviše volite napraviti protiv suhe kože?

Jesen je vrijeme kada pripremim, kako ja to zovem, skin plan. Konzultacije kod dermatologinje su prvi korak. U Esteri imamo razvijene protokole kojima oporavljamo kožu nakon ljeta i važno je odvojiti vrijeme za dermatološki pregled kako bi dermatologinja preporučila odgovarajuću terapiju.

Nakon što ljeto završi, u svoju rutinu opet uvodim retinoide. Ovdje se strogo držim recepture i protokola terapije koje mi dermatologinja, dr. Maja Kolić, propiše. Obožavateljica sam čistača za lice koji sadrže glikolnu kiselinu koja osvježava kožu nakon ljeta. Dobra hidratantna krema je must. Od kada sam otkrila japanski Forlle’d, rijetko stavljam neku drugu kremu. Osim kože lica, ne zaboravljam na kožu tijela. I tu se isplati investirati u kremu koja hidratizira, a uz to ima i anti age učinak. Zato obožavam Hyalogy body treatment kremu koja je i anti age njega za tijelo, a i prva krema za tijelo koju redovito nanosim jer se brzo upija.

Spomenuli ste da radite skin plan, što to zapravo znači?

Jesen je za mene vrijeme kada napravim reviziju kozmetike koju koristim, tretmana koje trebam, tretmana koje želim te onaj najzabavniji dio, isprobavanje novih tretmana i proizvoda. Uz pomoć doktorica iz Estere, napravit ću plan za narednih 4 – 6 mjeseci. Imam svoje skin goals i planiram korake kako doći do njih. Pokušam uzeti u obzir i vrijeme i novac koji ću izdvojiti za to.

njega kože nakon ljeta

Koji su skin goals ove godine?

Zategnuti kožu je broj jedan, tako da ću nakon gotovo dvije godine ponoviti Ultherapy za lice i vrat. Radi se o ultrazvučnom liftingu. Prije ljeta sam napravila Ultherapy trbuha i stražnjice, a nakon ljeta su na redu lice i vrat. Očekujem da ću postignuti zategnuto lice, otvorit će mi se pogled kao da sam radila lifting obrva i definirat će mi donju trećinu lica. Kako primjećujem da mi koža dekoltea gubi na elasticitetu, napravit ću radiofrekvencijski microneedling Vivace koji se u Hrvatskoj može napraviti jedino u Esteri. Vivace je high tech uređaj iz Koreje kojeg jako volim jer daje sjajne rezultate, a bol i oporavak od tretmana su minimalni. Korejska beauty industrija je na samom vrhu po standardima kvalitete i po inovacijama, a u Esteri nudimo nekoliko tretmana iz Koreje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Volk (@anaandabakvolk)

Koje ćete nove tretmane i proizvode isprobati?

Moj posao je nastao iz moje strasti i znatiželje o svemu vezanome uz kožu, njegu i ljepotu. Najdraži dio posla mi je putovati po svijetu i isprobavati novitete. Sve što nudimo u Esteri sam isprobala, a sve tretmane probam i s anestetikom i bez anestetika kako bih osjetila i razinu boli koja je individualna, ali ja sam naprosto znatiželjna. Veseli me putovanje na Island gdje ću se upoznati s dva beauty branda. Kozmetika s Islanda postaje sve popularnija među ljubiteljima niche kozmetike i svih koji vole prirodne sastojke i male manufakture. Posjetit ću Fischersund i upoznati se s mirisima i uljima koje rade. Fischersund proizvodi su uglavnom uvijek rasprodani te teško dostupni jer izlaze u malim limitiranim količinama. Jako me veseli posjet njihove radnje gdje ću konačno imati priliku sve isprobati. Ima jedna nova linija kozmetike koja se zove Angan i mislim da će ubrzo biti jako popularna među ljubiteljicama clean niche kozmetičkih proizvoda. Od tretmana prvi put ću iskusiti masažu u termalnoj vodi.

PROČITAJTE: Najbolja japanska dermokozmetika koju odabire i glumica Jelena Otašević Babić zove se FORLLE’D

Nakon Islanda me čeka putovanje u New York gdje ću posjeti dermatološke poliklinike u kojima se uvijek inspiriram i savjetujem te ću probati tretmane s dva različita lasera od kojih za sada nijedan nije dostupan u Hrvatskoj Jedan je za lice, a drugi za tijelo. Nadam se da ću posjetiti i LED therapy studio. U Americi je ponuda s LED terapijama dosta raširena i koriste je za cijelo tijelo. Baš kao i krio komoru koju imamo već u Esteri. U Americi uvijek volim isprobati kozmetiku koja nije dostupna u Europi tako da ću ovaj put probati Chuda kreme, Neocutis kozmetiku i Vitamin C Serum od Joanne Czech koji već dugo želim probati. Nova strast su mi serumi peptida tako da će tu biti testiranja seruma iz Amerike, ali i iz Koreje i Japana.

poliklinika estera

Od svih tretmana u Esteri, za koji ćete se Vi prvo odlučiti po povratku s ljetovanja?

Za mene je to uvijek kemijski piling. Koristim ga godinama i nisam probala još ništa djelotvornije za hiperpigmentacije. Ovaj tretman volim jer je efikasan, praktičan i pristupačan. Brzo i jednostavno će ujednačiti ten i pripremiti kožu za make up i hladnije mjesece pred nama. U Poliklinici Estera radimo TCA piling koji traje 15 minuta, niste crveni, koža se ne ljušti. Ponavlja se svaka dva tjedna. Već nakon nekoliko tretmana koža izgleda svježe, a ten je ujednačen. Osim na licu, volim ga napraviti i na dlanovima kako bih zagladila kožu na rukama.

njega kože nakon ljeta

I za kraj, otkrijte nam po jedan omiljeni proizvod za nokte, za kosu, za lice i za tijelo

Za nokte Sana kolagen. Radi se o tekućem kolagenu koji popijemo jednom na dan. Odličan je i za kožu i za kose i za nokte. Osobno najveću razliku vidim na noktima. Već nakon kure od 10 dana nokti se oporave.

Za kosu mi je trenutno omiljeni proizvod Sisley Precious Hair Care hranjivo ulje za kosu koje je odlično i za ravnanje kose.

Za lice Neostrata PHA cleanser jer daje bistar, radiant izgled kože.

Za tijelo Hyalogy body treatment cream radi anti age učinka i jake hidratacije.

Veselim se blistavoj koži, koju, uz dobar plan tretmana i kvalitetne proizvode, možemo postići.

druge vijesti