HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Zagreb krajem 1990-ih: izlazili smo u Saloon i Piranhu, jeli pizzu u Dvojci i sladoled u slastičarnici Centar, pili kavu u Tkalči, u restoranu Atlanta naišli bi na Vlatku Pokos, a žene su se hvalile: „U Gjuri sam vidjela Vitu Padovana. Ajme, kako je zgodan!“

S njim smo razgovarali u zagrebačkoj Poliklinici Estera. U nježnom i stilski savršeno promišljenom interijeru Estere, namijenjenom svima, ali ponajprije samosvjesnim i modernim ženama koje brinu o zdravlju i ljepoti svoje kože, susret s „vodenim Apolonom“ kako su ga svojedobno prozvali, bio je iznenađenje.

Vito Padovan

Vito Padovan

Dvadesetak godina nakon što je bio u centru sportskog i medijskog svijeta, taj 53-godišnji bivši vaterpolist izgleda jako dobro. I dalje disciplinirano brine o sebi, svaki dan je u bazenu ili na biciklu. „Taj mir koji osjećam u vodi, lagani šum i igra svijetla, to je neprocjenjivo“, kaže nam Vito.

Vito Padovan

Vito Padovan

U moru često pliva i u studenom jer je hladna voda zdrava. Zbog toga je i lako podnio niske temperature kojima se izložio na fantastičnom tretmanu koji odnedavno možemo napraviti u Poliklinici Estera, a to je krioterapija tijela u kriokomori. Tretman je odlična dopuna brizi o tijelu jer niske temperature (od -100 ºC do -170 ºC) u kratkom vremenu (1–3 min) i sigurnim uvjetima, ubrzavaju metabolizam, potrošnju kalorija, pojačava se cirkulacija krvi i proizvodnja hormona te se jača imunološki sustav. „Tko želi početi prakticirati izlaganje niskim temperaturama, neka prvo proba s krioterapijom tijela u kriokomori“, savjetuje Vito uz poznati široki osmijeh koji privlači poglede. Ali, samozatajan je i jednostavan, više voli svoj korčulanski mir, pogled na more i ribu nakon picigina s prijateljima.

Vito Padovan

Vito Padovan

Nakon uspješne sportske karijere, kao državni reprezentativac i nositelj niza trofeja i uspjeha s europskih i svjetskih prvenstava, Vito se umirovio u 45. godini. Uspjehe je stavio na stranu, ego ga nije obuzeo, a ipak je zadovoljan: „Kada radiš posvećeno ono što voliš, nemaš ni jedan radni dan – i to je najveći uspjeh. Meni je vaterpolo bio igra, užitak i zabava uz duge i teške treninge, koji su sastavni dio profesionalnog sporta.“

Vito Padovan

Vito Padovan

Vaterpolo mu je omogućio da obiđe gotovo cijeli svijet. U Italiji je naučio talijanski, a tada je dobio i ponudu da se počne baviti manekenstvom. Izgledom podsjeća na Sicilijanca pa ga je zapazio tim Dolce & Gabanne. „Bio sam prirodan i muževan, onakav kakav jesam, nisam se nikad prenemagao, to im se svidjelo.“ Uz manekenstvo idu poznate osobe kao i buran noćni život, upoznao je Naomi Campbell i Nadiu Oerman, a zanijemio je kad je uživo vidio Monicu Bellucci. „Na snimanje je došla bez trunke šminke, samo svježe oprane kose, i kada se pojavila nisam je mogao prestati gledati. Bio sam očaran.“

Vito Padovan

Vito Padovan

„Ako je nešto interesantno i dobra je priča, i danas bih prihvatio slične manekenske poslove, premda mi to nije primarno“, kaže Vito. I dalje voli izlaske i zabavu, kojih se često u mladosti zbog sporta morao odreći. Ni danas ne može prežaliti koncert Iggyja Popa na koji mu trener nije dozvolio da ode. Voli koncerte i live nastupe, glazba mu je bitna, kao što i ljude više voli upoznati uživo nego na društvenim mrežama, koje ionako ne koristi. Nije tip od tipkanja, sa ženama voli kontakt uživo zato što je razgovor uživo puno spontaniji i prirodniji. „Tek onda mogu osjetiti odgovara li mi netko zaista“, kaže Vito.

Vito Padovan

Vito Padovan

Takav je i sam: jednostavan i spontan. Premda voli skrivene plaže gdje ga nećemo naći, možda ga sretnemo opet u Poliklinici Estera. Bilo bi nam drago.

druge vijesti