HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kada naša tijela žude za odmorom, posežemo za energetskim napitcima umjesto za dva do tri sata sna. Iako se energetski napitci čine kao sjajan način da se “prevari” nedostatak sna, oni nisu zdravi za nas ako ih konzumiramo previše, a najbolje ih je u potpunosti izbjegavati.

Energetska pića imaju i tri puta više kofeina od coca cole

Kofeina u energetskim napitcima ima i do tri puta više nego u Coca Coli, a često su dodani i još neki stimulansi (primjerice guarana), što može negativno utjecati na srce i krvni tlak. Pod vodstvom Emily Fletcher, istraživači iz Medicinskog centra David Grant u Kaliforniji su okupili osamnaest volontera mlađih od četrdeset godina.

Podijelili su ih u dvije skupine. Svaki volonter je konzumirao dvije limenke kofeinskog napitka ili energetskog napitka. Sadržaj kofeina bio je sličan u oba pića. To je ekvivalent količine kofeina koju Amerikanac prosječno konzumira u jednom danu.

energetska pića

Šestog dana, volonteri su zamijenili pića.

Nakon što su popili svoja pića, svaki je dan učinjen elektrokardiogram, a mjerio im se i krvni tlak. Krvni tlak se povećao kod obje skupine volontera  i ostao je visok do šest sati nakon konzumiranja energetskog napitka.

Energetska pića loše djeluju na srce

Primijećen je i veći rizik od srčanih aritmija kod onih koji redovito konzumiraju energetske napitke. Jedno konzumiranje energetskog napitka tijekom stresnog razdoblja možda neće ozbiljno naštetiti zdravlju, ali redovito konzumiranje bi moglo. Kofein u malim količinama je siguran, ali ako trebate ostati budni cijelu noć zbog učenja, postoje drugi izvori koji su prikladniji.

energetska pića

Vaša razina energije će opasti nakon što prođe prvi val energije. Istraživanje je pokazalo da energetski napitci štete srcu i krvnom tlaku, a stvaraju i ovisnost. Sve više maloljetne djece poseže za energetskim napitcima, što stvara ogromne probleme za njih – neka djeca umiru i od srčanih udara povezanih s energetskim pićima.

energetska pića

Kao što smo već rekli, ponekad možete popiti energetski napitak, ali dugoročno gledano, to nikako nije zdravo.

druge vijesti

tajna izgleda

Tajne zanosnog izgleda modela Victoria Secreta

Najljepše žene svijeta otkrile nekoliko jednostavnih ali korisnih tajni i savjeta koje koriste za postizanje zanosne ljepote i održavanje besprijekornog izgled, a njihove savjete lako možete primijeniti i vi.

Beauty

25 svibnja 2024