HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Depresija je ozbiljna bolest koja postaje sve učestalija u svijetu.

Mnogi se bore s depresijom ili barem imaju nekoga u obitelji ili među prijateljima tko pati od te bolesti. Ako ste jedan od onih koji imaju nekoga u obitelji ili prijatelja s depresijom, sigurno ste se pitali kako im možete pomoći.

Depresija: pročitajte savjete psihologinje kako pomoći drugima

Psihologinja Christie Matherne pružila je korisne savjete; “Shvatila sam da je ponekad prisutnost važna. Mislim da je važno da u takvim trenucima ne dajete nikakve savjete i ne pokušavate riješiti situaciju, već samo slušate osobu koja vam nešto govori”, rekla je.

depresija

Depresivnim osobama možemo pomoći na mnogo načina. Jedan od načina je pomoći im u fizičkim ili kućanskim poslovima. Takve osobe često nemaju dovoljno motivacije za rad.

“Ako mislite da im ne možete pomoći, grdno se varate. Možete im pomoći pranjem posuđa ili rublja, jer depresivne osobe rijetko imaju volje čistiti stvari oko sebe i često nose istu odjeću nekoliko dana zbog nedostatka volje za mijenjanjem i pranjem”, rekla je.

Savjeti za borbu protiv depresije

Uvijek budite tu za njih. Iako će vam često reći da je sve u redu i da im nije potrebna pomoć, budite otvoreni i pokušajte biti uz njih. Potrebno je biti pažljiv i promatrati njihov ‘napredak’.

depresija

“Ne pitajte ih možete li im pomoći s nečime, jer će vam reći da je sve u redu i da im nije potrebna pomoć. Obratite pozornost na stvari oko njih i precizirajte točno što želite učiniti, a zatim to i učinite”, rekla je.

Stvarno je sjajno biti netko tko može pomoći ljudima u takvoj situaciji. Stoga se potrudite, budite otvoreni, slušajte ih i preporučite im profesionalnu pomoć, što je vjerojatno najvažnija stvar u cijeloj priči.

druge vijesti