
Marko Bošnjak progovorio o hejterima, ali i o kontroverznoj pobjedi na Dori!
Pobjednik Dore gostovao je u jednoj od najgledanijih emisija u Hrvatskoj.
30 ožujka 2025
Slavni hrvatski chef objavio je fotke od kojih rastu zazubice.
Ivan Pažanin, ime koje je sinonim za kulinarsku izvrsnost u Hrvatskoj, nedavno je podijelio na svojem Instagramu uvid u svoju gastronomsku avanturu u susjednoj Bosni i Hercegovini, i to u šarmantnom glavnom gradu, Sarajevu.
Slavni chef obradovao je fanove ne samo prikazima slikovitog krajolika, već i kulinarskim istraživanjem koje slavi bogate i raznolike okuse bosanske kuhinje.
U nizu zanimljivih fotki, Ivan Pažanin ponudio je pogled u svoje kulinarsko putovanje, ističući karakteristična jela koja čine bosansku kuhinju pravim kulturnim blagom.
Među kulinarskim užicima koji su privukli pažnju Pažaninovog istančanog nepca bili su tradicionalna bosanska krumpiruša, zeljanica i sogan dolma.
Chef Pažanin predstavio je voljenu bosansku krumpirušu, očaravajuće jelo koje ističe svestranost krumpira.
Krumpiruša, slana pita ispunjena ukusnom smjesom krumpira, odavno je dio osnovnog menija u bosanskim domaćinstvima.
Pažaninove objave prikazivale su zlatno-smeđu vanjštinu, obećavajući savršenu kombinaciju hrskave kore i tople, utješne unutrašnjosti.
Ova delicija došla je u prvi plan, a ova bosanska pita punjena je špinatom ili zeljem. Nepogrešivo nepce chefa nedvojbeno je cijenilo harmoničan spoj prhkog tijesta i zemaljske dobrote zelenog nadjeva.
Zeljanica, sa svojim zdravim sastojcima, ne samo da odaje počast bosanskim kulinarskim tradicijama, već odražava i chefovu ljubav prema jednostavnosti i kvaliteti.
Sogan dolma, jelo koje dočarava bit bosanske kuhinje, napravilo je nezaboravan nastup u Pažaninovoj kulinarskoj avanturi. Punjeni luk, ili sogan-dolma, prikazuje predanost regije spajanju okusa na jedinstvene i mameće načine.
Pažaninove Instagram objave istaknule su umjetničku prezentaciju ovog jela, naglašavajući chefovu posvećenost istraživanju i cijenjenju kulinarske raznolikosti koju Bosna i Hercegovina pruža.
Kroz svoju Instagram objavu, chef Pažanin ne samo da je zaintrigirao okusne pupoljke svojih pratitelja, već je i odao priznanje bogatom kultnom tkivu Bosne i Hercegovine.
Njegovo istraživanje tradicionalnih jela poput krumpiruše, zeljanice i sogan-dolme prikazalo je kulinarsko nasljeđe regije, dokazavši da hrana ima moć prelaziti granice i okupljati ljude u slavlju okusa i iskustava.
U svijetu koji se nastavlja razvijati, kuhari poput Ivana Pažanina igraju ključnu ulogu u poticanju cijenjenja raznolike kuhinje i očuvanju autentičnosti tradicionalnih jela.
S obzirom na to da je Thompson bio nominiran u tri kategorije Porina, no na kraju nije osvojio nijednu nagradu, Baby Lasagna nije mogao odoljeti šali na njegov račun.
31 ožujka 2025
Maja Šuput oduševila obožavatelje kupaćim kostimom žute boje s 3D cvjetovima, dizajniranim od strane Magde Butrym, dok uživa u obiteljskom odmoru u Dubaiju.
31 ožujka 2025
Marijana Batinić majstorski kombinira tamnoplavi balon mantil sa svijetloplavom traper košuljom i modernim trapericama, stvarajući savršen spoj elegancije i opuštenosti.
31 ožujka 2025
Uvijek profinjena i chic, Domenica zna kako nositi mikro mini sa stilom.
31 ožujka 2025
Sjećate li se onih vremena kad je televizor bio u središtu obiteljskih druženja, mjesto gdje su se svi okupljali, smijali i razgovarali? Onaj veliki crni uređaj u kutu sobe, gdje je svaki trenutak proveden uz obitelj bio poseban.
31 ožujka 2025