HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Posebnost ovog izdanja krije se u spoju lokalne tradicije, međunarodnih utjecaja i naglašene edukativne dimenzije. U programu sudjeluju renomirani chefovi iz Hrvatske, Italije, Francuske, Slovenije i Španjolske, a gastronomska scena Lošinja predstavit će se kroz tri adrese: Michelinov Alfred Keller u Boutique Hotelu Alhambra s chefom Michaelom Gollenzom, Bava Innovation u Hotelu Bellevue s Davorom Fornažarom te Konoba Cigale u uvali Čikat pod vodstvom Dinka Lekića.

Osim ekskluzivnih večera, festival uključuje i radionice te panele u Muzeju Apoksiomena, na teme poput „Identitet na tanjuru“ i „Povratak korijenima“, a u suradnji sa srednjom ugostiteljskom školom Ambroz Haračić organizirat će se edukativni programi za mlade kuhare. Dodatnu notu festivalu dat će i „Lošinjska jedra oko svijeta – LOSINAVA“, ove godine u partnerstvu s Venecijom, čime se još snažnije povezuje gastronomija s kulturnim i turističkim identitetom destinacije.

Taste the Mediterranean time potvrđuje Lošinj i širi Kvarner kao rastuća epicentra mediteranskog kulinarstva, u kojem se lokalni sastojci i autentični recepti nadopunjuju suvremenim pristupom visoke gastronomije.

Festival Taste the Mediterranean po prvi put stiže naLošinj


Oznake:

Alfred Keller autentični recepti Bava Innovation Boutique Hotel Alhambra boutique hoteli Hrvatska chef scena Hrvatska chef talenti Čikat uvala Davor Fornažar destinacija Lošinj Dinko Lekić edukacija kuhara ekskluzivni događaji eno gastro festivali eno gastro kultura eno gastro turizam Hrvatska Europska regija gastronomije festival hrane festival hrane Hrvatska festival vina fine dining Hrvatska fine dining iskustvo Francuska gastronomija gastro identitet gastro manifestacije gastro paneli gastro ponuda Lošinja gastro turizam globalna gastro scena gourmet destinacije gourmet festival gourmet iskustvo gourmet lifestyle gourmet scene Europe Hotel Bellevue Lošinj Hrvatska gastronomija hrvatski chefovi hrvatski luksuz hrvatski luksuzni hoteli hrvatski Mediteran hrvatski otoci hrvatski otoci događanja inovativna kuhinja Italija gastronomija jadranska obala jadranski otoci journal hr lifestyle Konoba Cigale kulinarska scena Hrvatska kulinarske radionice kulinarski događaj kulinarski festival kultura življenja Kvarner Kvarner gourmet Kvarner regija Kvarner turizam kvarnerska kuhinja lifestyle putovanja lječilišna tradicija Lošinja lokalna tradicija lokalni sastojci LOSINAVA Lošinj Lošinj eventi Lošinj gourmet Lošinj Hotels & Villas Lošinj kultura Lošinj turizam Lošinjska jedra luksuzna putovanja luksuzni hoteli Lošinj luksuzni odmor luksuzni turizam Hrvatska Mali Lošinj mediteranska jela mediteranska kuhinja mediteranska kultura mediteranski gourmet festival mediteranski identitet mediteranski lifestyle mediteranski odmor međunarodni chefovi međunarodni gastro festival Michael Gollenz Michelin restoran Hrvatska Muzej Apoksiomena održiva gastronomija otok Lošinj događanja povijesne vile Lošinj povratak korijenima prestižni festivali putovanja Hrvatska Slovenska gastronomija Španjolska gastronomija Taste the Mediterranean ugostiteljska škola Lošinj Venecija partnerstvo vrhunski chefovi wellness Lošinj

druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025