HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Ovog ljeta nemojte ni pomišljati na znojenje ispred štednjaka kad se najave prvi gosti. Ovaj cheesecake u čaši, s neočekivanim okusom pistacija jednostavan je za izradu, a oduševit će i najzahtjevnije goste!

Cheesecake u čaši

Cheesecake u čaši pravi je ljetni desert – ukusan i glamurozan

Ovaj cheesecake u čaši lako može pripremiti svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama. Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, narobane čokolade ili keksića pa sve do jestivog cvijeća.

Kako glasi recept za cheesecake u čaši, s okusom pistacija?

Sastojci za 4 porcije:

150 g Petit ili Plazma keksa
40 g otopljenog maslaca

250 g hladnog mascarponea
175 g hladnog krem ​​sira po želji
100 g hladnog slatkog vrhnja
2 žlice kreme od pistacija

Gornji sloj: 

kupljeni namaz od pistacija

Priprema: 

Za kremu sve sastojke za cheesecake stavite u zdjelu za miješanje i umutite u čvrsti snijeg (nije vam potreban dodatni šećer). Kekse sitno izdrobite i pomiješati s otopljenim maslacem. Napunite čaše otprilike do 1/3 smjesom od keksa i lagano pritisnite žlicom na dno čaše. Preko toga prelijte kremu i poravnajte. Namaz od pistacija malo zagrijte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Ohladite najmanje 1 sat u hladnjaku (ne zamrzivaču) i poslužite!

Cheesecake u čaši

Dobar tek vam želimo!

druge vijesti

žacstar

Knjigovođa kao stup poslovanja

Kad razmišljate o poslovanju, možda vas prvo ne asocira riječ "knjigovođa". Možda vam na pamet padnu inovacije, marketing, prodaja ili velike ideje. Ali iza svakog uspješnog projekta stoji jedna tiha, marljiva figura koja sve to drži pod kontrolom – knjigovođa. On je poput kućnog temelja – nevidljiv, ali neophodan. Jer, ruku na srce, bez dobrog knjigovođe, poslovni temelji bi se vrlo brzo uzdrmali.

Lifestyle

23 studenoga 2024