HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Tražite nešto utješno, toplo i slano, a opet malo drugačije? Kad je utješna hrana za hladnije dane u pitanju, rijetko je što toliko originalno i izdašno kao lazanja juha, pomaknuti način izrade omiljenog talijanskog jela s mljevenim mesom, tjesteninom, sirom i bechamel umakom. Lazanja juha vrući je hit na TikToku, a ako je još niste isprobali, donosimo recept!

Lazanja juha – kako je napraviti?

Ako ne pripremate lazanje kod kuće, možda će vam trebati malo više da vam lazanja juha ispadne savršeno no ako ste ekspert kad je talijanska kuhinja u pitanju, koraci će vam biti jasni već na prvu.

ČITAJTE: Možete je napraviti i od ostataka – Evo kako se radi slavna pita s piletinom

Evo kako da vam lazanja juha ispadne kao s fotografija.

Lazanja juha

Lazanja juha – recept korak po korak

  • 500 g ricotta sira
  • 50 g mozzarelle, nasjeckane na komadiće
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 1-2 žličice soli (po ukusu)
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani žuti luk
  • 450 g mljevenog mesa
  • 3 velika režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1⁄4 žličice mljevene crvene paprike
  • 1 konzerva rajčica
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 šalice vode
  • 1 žlica šećera
  • 8 nekuhanih listova za lazanje, izlomljenih na trećine

Pesto iz trgovine

Rezani parmezan

Postupak:

Pomiješajte ricottu, mozzarellu, ribani parmezan i 1/4 žličice soli u maloj posudi; smjesu ricotte ostavite sa strane.

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk; dinstajte, povremeno miješajući, dok ne postane gotovo proziran, oko 5 minuta. Dodajte mljevenu junetinu; kuhajte, lomeći mljevenu govedinu na male komadiće s pomoću drvene žlice, dok ne porumeni, oko 5 minuta.

Dodajte češnjak, pastu od rajčice i mljevenu crvenu papriku u goveđu smjesu u loncu; kuhajte uz stalno miješanje dok češnjak ne postane aromatičan, oko 2 minute. Dodajte rajčice, juhu, vodu, šećer i preostalu 1 žličicu soli; dovedite do jakog vrenja.

U kipuću juhu u loncu dodajte rezance za lazanje; kuhajte jako, povremeno miješajući, dok se tjestenina ne skuha, ali neka ne bude potpuno mekana, 8 do 10 minuta. Začinite po ukusu s dodatnom soli.

Ravnomjerno rasporedite juhu u 6 zdjelica; poslužite s malo mješavine ricotte, malo pesta i naribanog parmezana.

Za koliko je osoba juha izrađena prema ovom receptu: 6

Aktivno vrijeme: 35 minuta

Ukupno vrijeme: 35 minuta

druge vijesti