Andrea Morell predstavila novu kolekciju na New York Fashion Weeku

"Ova revija bila je odraz žena koje su snažne, neovisne i kreativne" otkriva mlada dizajnerica.

15 rujna 2024

Andrea Morell
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Hrvatska dizajnerica Andrea Morell sudjelovala je na New York Fashion Weeku, gdje je kroz platformu EPN Fashion Weeka predstavila svoju najnoviju kolekciju. Ovaj događaj održan je uz podršku sponzora CroPridea i Pavisic Groupa te je privukao pažnju međunarodne modne publike, pokazujući u kojem smjeru se razvija hrvatski dizajn.

Andrea Morell

Raskoš domaćeg dizajna u New Yorku

Morell je poznata po inovativnim streetwear kreacijama, a ova je kolekcija nastavila u tom duhu, spajajući ležerne i poslovne elemente. Prikazani su komadi poput urbanih hoodica, ukrašenih QR kodovima – detalja koji je postao karakterističan za njezin brend. Ovaj put QR kodovi vode na posebno kreiranu web stranicu s inspirativnim sadržajem, poput članaka, filmova, glazbenih playlista te informacijama o ženama umjetnicama kroz povijest.

Andrea Morell

„Amerika je nevjerojatno iskustvo“ izjavila je Morell nakon revije, dodajući kako je potpora hrvatske zajednice u New Yorku bila važna. Prije same revije, održano je druženje u istarskom restoranu s članovima organizacije Croatians Online, što je, prema dizajnerici, dodatno povezalo kulturu i modu.

Andrea Morell

Andrea Morell predstavila je interesantnu kolekciju

Kolekcija je prikazala različite stilove, prelazeći od ležernih do avangardnih poslovnih komada, predstavljajući modu koja prati žene u svakodnevnim životnim situacijama – od posla do večernjih izlazaka. Završni dio revije ostavio je poseban dojam, prikazom modela u odjevnim komadima ukrašenim svijećama, što je simboliziralo žensku snagu i otpornost.

Revija je privukla i pažnju nekolicine gostiju iz Hrvatske, uključujući sestre Visković, pobjednice Morellinog nagradnog natječaja, te članove Croatians Online radijske postaje. Na pisti je nastupila i Nina Bebek, poznata iz prethodnih Morellinih revija, koja je prije toga sudjelovala i na reviji Wrath of Hecate.

PROČITAJTE: Što odjenuti za party? Brojne poznate dame kažu – haljine Diane Viljevac

Ovaj nastup Andree Morell na New York Fashion Weeku još je jedan korak u predstavljanju hrvatskog modnog dizajna na međunarodnoj sceni.

druge vijesti