HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Bivši pjevač Backstreet Boysa Nick Carter pravno je odgovorio na tužbu Melisse Schuman koja tvrdi da ju je on seksualno zlostavljao. U svojoj protutužbi glazbenik poriče optužbe i traži 2,5 milijuna dolara odštete, piše magazin People.

Carterova prijava dolazi više od godinu dana nakon što ga je Melissa Schuman (39) tužila u travnju 2023. za seksualno zlostavljanje i fizički napad. Melissa tvrdi da ju je Carter (44) pozvao u svoj stan u Santa Monici nakon što su 2003. zajedno snimili tinejdžerski triler The Hollow. Tvrdi da joj je nedugo nakon što je s prijateljicom stigla u Carterov stan on dao sedativ i seksualno je napao. On je tada imao 22, a ona 18 godina.

Nick Carter tvrdi da nije silovao kolegicu iz filma nego da je ona pristala spavati s njime

U svojoj protutužbi podnesenoj Vrhovnom sudu Kalifornije u okrugu Los Angeles 26. srpnja, Carter tvrdi da je Schuman, koja je bila pjevačica girl benda Dream 1990-ih, lagala kada ga je prvi put optužila za seksualni napad na svom blogu 2017. Kasnije je dala nekoliko intervjua u kojima je potkrijepila svoje tvrdnje.

U protutužbi se navodi da je Schuman nastavila klevetati Nicka Cartera kada ga je imenovala svojim silovateljem na društvenim mrežama, u dokumentarcu i na konferencijama za novinare između rujna 2023. i svibnja 2024. On inzistira na tome da je njihov seksualni odnos bio konsenzualan i da su njezini navodi pokušaji za oživljavanje njezine “nestajuće karijere“.

U odgovoru na tužbu, Carter je preko svojih odvjetnika negirao “svaku” optužbu koju je Schuman iznijela protiv njega u svojoj tužbi. Naveo je da njezina tužba “ne navodi činjenice” i da bi trebala biti odbačena zbog zastare.

Ovo nije prva žena koja tvrdi da ju je Nick Carter silovao

Nick Carter je također još jednom porekao tvrdnje da je seksualno napastovao Shannon Ruth. Ona ga je u prosincu 2022. tužila jer tvrdi da ju je silovao 2001. u Nevadi za vrijeme turneje Backstreet Boysa, kada je ona imala samo 17 godina. Carter je i u tome slučaju podnio protutužbu zbog klevete, ali ju je sud odbacio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nick Carter (@nickcarter)

Odvjetnica Karen Barth Menzies, koja zastupa Melissu Schuman, dala je izjavu u ime svoje klijentice: “Carterova protutužba u Kaliforniji iznosi iste argumente kao i njegova zaustavljena tužba u Nevadi, a obje pokazuju da je njegov pristup obrani tužbi za seksualno zlostavljanje napad na žrtve.”

druge vijesti