HELLO
Domagoj Kukec

Axl Rose, pjevač rock benda Guns N’ Roses, optužen je za seksualno zlostavljanje modela iz Penthouse magazina u tužbi podnesenoj u New Yorku.

Model i glumica Sheila Kennedy, u tužbi identificirana kao tužiteljica, tvrdi da ju je Axl Rose seksualno napao 1989. godine nakon što su se sreli u noćnom klubu u New Yorku. Tuži pjevača za napad, nasilje, rodno motivirano nasilje i namjerno nanijeto emocionalno zlostavljanje.

Tužba je podnesena u srijedu Vrhovnom sudu savezne države New York.

Sheila Kennedy tuži pjevača za neodređeni iznos.

Axl Rose seksualni napad zlostavljanje

Prema tužbi, incident se dogodio kad je Axl Rose “bio na vrhuncu svojeg komercijalnog uspjeha”, a tvrdi da je “koristio svoju slavu, status i moć kao slavna osoba i izvođač u glazbenoj industriji kako bi dobio pristup, manipulirao, kontrolirao i seksualno napao Kennedy.”

PROČITAJTE: Jamie Foxx optužen za seksualni napad – Novi detalji otkrivaju jezive pojedinosti noći u New Yorku!

Tužba opisuje incident koji se dogodio u hotelskoj sobi u New Yorku, gdje Kennedy tvrdi da ju je Axl Rose, sada 61-godišnjak, “srušio na pod”, povukao je za kosu, zarobio joj ruke i nastavio seksualno je napadati “dok je bio u seksualnom, eksplozivnom bijesu.”

“Kennedy nije pristala i osjećala se nemoćno”, stoji u pritužbi. “Shvatila je da je najsigurnije leći u krevet i čekati da Rose završi s napadom.”

Kao rezultat toga, Sheila Kennedy je pretrpjela “teške emocionalne, fizičke, financijske i psihičke teškoće”, prema pritužbi.

Axl Rose seksualni napad zlostavljanje

“Očekujemo da će odluka Sheile Kennedy da podnese ovu tužbu biti važna prekretnica za glazbenu industriju”, rekla je dr. Ann Olivarius, predsjednica izvršnog odbora u McAllister Olivarius, u izjavi za CNN.

“Njezina priča nažalost je potpuno tipična za kulturu nasilja i seksualnog zlostavljanja koja je desetljećima bila dopuštena pred očima javnosti. Nisu to samo pojedinačni glazbenici koji prelaze granice, već sustav koji im omogućuje i potom prikriva njihovo neprilično ponašanje i zločine, utišavajući žrtve i normalizirajući seksualno zlostavljanje. Nadamo se da će Sheilina hrabrost pomoći drugim žrtvama da pronađu svoj glas.”

Alan S. Gutman, odvjetnik Axl Rosea, je u izjavi za CNN rekao: “Jednostavno rečeno, do tog incidenta nije došlo.”

“Značajno je napomenuti da su ove izmišljene tvrdnje podnesene dan prije isteka roka za podnošenje prijave u saveznoj državi New York. Iako ne poriče mogućnost fotografije s obožavateljicom koja je snimljena u prolazu, g. Rose nema sjećanja na susret ili razgovor s tužiteljicom i nikada do danas nije čuo za ove izmišljene optužbe”, rečeno je u izjavi. “G. Rose uvjeren je da će ova situacija biti riješena u njegovu korist.”

PROČITAJTE: Bivša djevojka slavnog repera optužila ga za seksualno napastvovanje, trgovanje ljudima i nasilje

Sheila je glumica i model koja se pojavila na naslovnici časopisa za odrasle Penthouse. 1983. godine bila je prikazana kaoPet of the Year model u Penthouseu. Ona je prethodno opisala optužbe protiv Rosea navedene u tužbi u svojoj memoarskoj knjizi No One’s Pet iz 2016. godine.

Axl Rose je glavni pjevač benda Guns N’ Roses, popularnog heavy metal rock benda koji je formiran sredinom 1980-ih. Osnivački benda bili su Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Izzy Stradlin i Steven Adler. Guns N’ Roses nominiran je za tri Grammyja i poznat je po hitovima poput “Sweet Child O’ Mine” i “Paradise City”.

Axl Rose seksualni napad zlostavljanje

Sheila Kennedy je tužbu podnijela na temelju New York’s Adult Survivors Act, koji je stupio na snagu krajem studenog 2022. godine i omogućava odraslima koji su žrtve seksualnog zlostavljanja da tuže svoje zlostavljače u New Yorku – čak i ako je na snagu stupila zastara njihovih tvrdnji.

Zakon je dao odraslima koji su preživjeli seksualni napad godinu dana da podnesu tužbe protiv svojih počinitelja i trebao bi isteći 24. studenog.