HELLO
Stipe Vukšić

Snoop Dogg glavna je atrakcija na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje ga se može vidjeti na tribinama mnogih natjecanja. Američki NBC je 52-godišnjaka postavio za posebnog dopisnika za Olimpijske igre, a prema jednome korisniku X-a dobro ga plaćaju svaki dan, a pokrivaju mu i troškove.

Snoop Dogg dobiva čak pola milijuna dolara dnevno na Igrama

Sjedio sam pokraj izvršnog direktora NBC-a za večerom, rekao je da Snoop dobiva plaću od 500 tisuća dolara dnevno plus troškove da bude ovdje i promovira Olimpijske igre. Kakav svijet,” napisao je Henry McNamara na mreži X.

Čini se da sportski novinar Darren Rovell razmišlja isto. Citirao je izvornu objavu, napisavši: “Zvuči otprilike točno. Netko me pitao koliko Snoop zarađuje.” Dodao je: “Prvi broj koji mi je pao na pamet bio je 10 milijuna dolara.”

Budući da Ljetne olimpijske igre traju 16 dana, s 500 000 dolara dnevno, Snoopova procijenjena plaća iznosi 8 milijuna dolara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli snoopdogg (@snoopdogg)

Iako su glasine nepotvrđene, obožavatelji Snoop Dogga brzo su reagirali, a neki vjeruju da on vrijedi i više od 500 000 dolara dnevno. Mnogi su istaknuli da većina sportaša koji se natječu na Igrama neće vidjeti ni djelić toga.

Snoop zaslužuje svaki dio tih 500 tisuća dolara dnevno za sve što radi“, napisala je jedna osoba. Druga je osoba dodala: “Bez uvrede za Snoopa, mislim da je ovo sjajno. Samo mi nije jasno kako postoje momčadi koje doslovno osvajaju medalje, a još uvijek se moraju financirati same, a on dobiva 500 tisuća dolara dnevno? Ovo je ludo.”

Snoop Dogg na Igrama će zaraditi više od bilo kojeg sportaša koji na njima sudjeluje

MOO ne daje financijske nagrade pobjednicima na Olimpijskim igrama, ali zemlje često svojim sportašima daju novac za osvajanje medalja.

Na primjer, Sjedinjene Države daju 37 500 dolara nagrade za zlato, 22 500 za srebro te 15 000 dolara za broncu. To je manje nego mnoge druge zemlje, uključujući i Hrvatsku, koja daje 41 tisuću eura za zlato, 26 tisuća za srebro te 18 i pol tisuća za broncu. Najveće premije daje Tajvan. Ako netko za tu državu osvoji zlatnu medalju, dobit će više od 700 tisuća dolara nagrade. Na drugoj strani krajnosti, Norveška, jedna od najbogatijih zemalja Europe, nema nikakve premije za osvajače olimpijskih medalja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FIBA (@fiba)

Ono što posebno smeta kritičarima velike plaće koju NBC daje Snoop Doggu jest činjenica da više od četvrtine svih američkih olimpijaca na Igrama u Parizu godišnje zarađuje manje od 15 000 dolara, odnosno više od 30 puta manje nego što slavni reper za svoju ulogu dopisnika dobiva svakog dana trajanja turnira.

druge vijesti