HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Prošlo je dosta vremena otkako je Snoop Dogg (rođen kao Cordozar Calvin Broadus, Jr.) bio poznat isključivo kao glazbenik. Reper ima svoje prste u tvrtki koja proizvodi kanabis, brendu žitarica za doručak, tvrtki za proizvode za kućne ljubimce i mnogim drugim poslovnim pothvatima.

Ali ipak se sve što ikona dotakne ne pretvara u zlato – nakon što je uz veliku pompu u ožujku najavio tvrtku za prženje i distribuciju kave, čini se da je odustao svega samo nekoliko mjeseci kasnije.

Snoop Dogg kratko je bio u biznisu s kavom

Tvrtka INDOxyz, koju je Snoop osnovao s indonezijskim poduzetnikom Michaelom Riadyjem, trebala je, po njegovim riječima „promijeniti industriju“. Nije objašnjeno kako bi se to dogodilo, jer se tvrtka činila isto što i sve druge.

Zrna bi se skupljala s farmi na Sumatri, Javi, Baliju i Sulawesiju, zatim bi se pržila i pakirala u L.A.-u, u Riadyjevim pržionicama kave, izvijestio je tada Daily Coffee News.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Unatoč ovom prilično uobičajenom modelu, marka, koja trenutačno na svojim stranicama nudi hladno pivo u limenci (5,99$) i tamni pečeni grah (17,99$), kao i kapu s logotipom, trenirku i majicu s kapuljačom, osigurala je distribuciju putem brojnih velikih lanaca.

Ali industrija se nije promijenila. Štoviše, rijetko tko se više uopće sjeća da ovaj brend postoji.

Možda je to zato što je Snoop napustio tvrtku koju je osnovao s Riadyjem samo nekoliko mjeseci nakon što je započela s radom, izvještava Page Six.

Tvrtka, koja je prikupila skoro 5,4 milijuna dolara prije pokretanja, “propala je u samo dva mjeseca“, izvještava Page Six, pozivajući se na neimenovani “upućeni izvor.”

Snoop Dogg i njegov indonezijski partner očito nisu našli zajednički jezik

“Snoop i njegov tim napustili su tvrtku, odbacivši soje vlasništvo i udjele u tvrtki” rekao je izvor za Page Six. “Nisu naveli razlog.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Raidy je unuk milijardera Mochtara Riadyja, osnivača nekretninskog konglomerata Lippo Group. Poznati djed, koji sada ima 94 godine, “dao mi je puno inspiracije i znanja o poslu“, rekao je Raidy za Shoutout LA 2020. “Svaka rasprava tijekom doručka, ručka i večere bila je vezana uz posao“, rekao je Raidy. “Nikada nismo govorili o odmoru ili sportu”.

PROČITAJTE: Kava koja me gura kroz dan i dopušta mi mojih par minuta mira

Snoop je, pak, jednom rekao za Vanity Fair da mu je zanimanje iz snova “nogometni trener” i da je njegova najizrazitija karakteristika “pušenje trave”.

Možda su ti suprotni interesi bili uzrok njegovog odlaska iz INDOxyza.