HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Serija House of the Dragon, koja se temelji na knjizi “Fire & Blood” Georgea R. R. Martina i smještena je dva stoljeća prije Igre prijestolja,” opisuje građanski rat unutar kuće Targaryen oko toga tko bi trebao naslijediti Željezno prijestolje. Druga sezona, koja je trenutno u emitiranju, donosi povratak Olivije Cooke kao Alicent Hightower, Emme D’Arcy kao Rhaenyre Targaryen i Matta Smitha kao Daemona Targaryena, zajedno s drugim ključnim članovima glumačke postave iz prve sezone.

Druga sezona snimana je tijekom 2023. godine, a završena je, kako su producenti napisali: “Za izvanrednu ekipu HOTD S2: Hvala vam što ste prošli ovo divlje putovanje s nama, od vatrenih setova Leavesden Studiosa do kišom natopljenih velških planina i dalje. Tako smo ponosni na ono što smo zajedno stvorili i toliko smo zahvalni za sav vaš trud.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli House of the Dragon (@houseofthedragonhbo)

1. Sjeverni Wales 

Prepoznat ćete ga iz: mnogih vanjskih scena smještenih u Vale, Riverlands i Dragonstone u drugoj sezoni. Također, stari velški kamenolomi korišteni su kao eksterijeri za dvorce Dragonstone i Harrenhal.

Druga sezona sadrži brojne scene u regiji sjevernog Walesa, uključujući Anglesey, Conwy i Barmouth, Gwynedd, prema riječima Joedi Langley, voditelja sektorskog razvoja u Creative Walesu. “Bilo je sjajno snimati u Walesu s njegovim zadivljujućim krajolicima i pejzažima koji oživljavaju naš Westeros,” rekao je izvršni producent serije “House of the Dragon” Kevin de la Noy. “Nisam imao nikakvih dvojbi u vezi snimanja serije ‘House of the Dragon’ ondje, jer smo znali da će podrška vlade i lokalnog stanovništva pomoći da postignemo izvanredne snimke, a također smo imali sreće s najdivnijim vremenom.”

2. St. Michael’s Mount, Cornwall, Engleska

Prepoznat ćete ga kao: Driftmark, dom kuće Velaryon

St. Michael’s Mount je otok u zaljevu Mount’s Bay, sa srednjovjekovnom crkvom i dvorcem. Stoljećima je dom obitelji St Aubyn.

3. Stari grad Cáceres, Španjolska

Prepoznat ćete ga iz: različitih scena u King’s Landingu i Oldtownu (dom Citadele). Dok su u “Igri prijestolja” scene King’s Landinga snimane u Dubrovniku, ponekad su također snimali u Cáceresu. “House of the Dragon” uglavnom koristi španjolski grad kao postavku za King’s Landing.

Jim Clay, produkcijski dizajner serije “House of the Dragon”, volio je snimati u Cáceresu, ali kaže da je bio previše čist za svijet Westerosa. “Očito, ne možemo mijenjati kamene građevine, ali vlasti su surađivale koliko su mogle i uspjeli smo postaviti podlogu po svim ulicama,” rekao je Clay za Variety. “Djelomično zbog izgleda, a djelomično kako bi konji mogli manevrirati po mokrim kaldrmama bez spoticanja.”

house of the dragon

4. Monsanto, Portugal

Prepoznat ćete ga kao: eksterijer Dragonstonea, domovine Targaryena.

Portugal je “prekrasna zemlja, odlična za snimanje,” rekao je Ryan Condal, su-kreator serije “House of the Dragon”. “Kad smo vidjeli Monsanto na planini, pronašli smo Dragonstone.”

5. Gaztelugatxe, Baskija, Španjolska

Prepoznat ćete ga kao: mjesto sukoba na mostu Dragonstonea u prvoj sezoni, kada Rhaenyra dolazi na svom zmaju.

Gaztelugatxe je otočić na obali Biskajskog zaljeva, a pustinjačka crkva na otoku datira iz 10. stoljeća. “House of the Dragon” je sniman na poznatom kamenitom mostu. “Igra prijestolja” je također snimala scene ovdje – otočić je predstavljao Dragonstone u sedmoj sezoni.

6. Kynance Cove, Cornwall, Engleska

Prepoznat ćete ga kao: Stepstones, gdje se odvijala Daemonova bitka protiv Triarchy snaga u prvoj sezoni (prikazano na slici).

Prema Cornwall Liveu, Kynance Cove je “plimna plaža pod zaštitom Nacionalnog fonda poznata po svom prekrasnom bijelom pijesku, tirkiznom moru i stijenama”.

7. Bourne Wood, Surrey, Engleska

Prepoznat ćete ga iz: nadolazeće scene bitke u drugoj sezoni.

Glumac Fabien Frankel, koji glumi Ser Cristona Colea, kaže da je snimanje u Bourne Woodu bilo “zaista posebno.” “To je filmska povijest i snimali smo na istom terenu.” Prema Time Out UK, “Online spekulacije sugeriraju da sekvenca snimljena tamo uključuje jednog ili više zmajeva.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli House of the Dragon (@houseofthedragonhbo)

 

druge vijesti

zagreb film festival

Boris T. Matić za HELLO!: “Neskromno mogu tvrditi da smo jako utjecali na promociju hrvatskog filma vani”

"Najteže je bilo pred 5 godina kada je gradonačelnik s preko 200 optužnica čije ime ne volim izgovarati, bespotrebno zbog nekih tuđih privatnih interesa zatvorio naš dom kino Europa kojeg smo uspješno vodili 11 godina i za što smo dobili nagradu kao najbolje art kino u Europi – svojevrsnog kino Oscara, a onda se ubrzo dogodila i pandemija, potres, jačanje streaming platformi što je izazvalo pojavu jako puno izazova koji su mogli uzdrmati ZFF."

Glazba/Festivali

18 listopada 2024