HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Bilo da vam je posao toliko dosadio da planirate potpunu promjenu karijere ili ste dovoljno sretni da uživate u uredu, svi trebamo zdravu ravnotežu između posla i zabave u našim životima.

Vaša sposobnost da postignete tu nedostižnu ravnotežu između poslovnog i privatnog života može ovisiti o kulturi i stavu vaše zemlje prema poslu. Neke zemlje čak imaju zakon o ‘pravu na odbijanje poziva’, koji zabranjuje šefovima kontaktiranje zaposlenika izvan radnog vremena.

Međunarodno društvo za zdravstveno osiguranje William Russell provelo je istraživanje o najboljim mjestima za preseljenje obitelji. Kao dio toga, analizirali su prosječan broj radnih sati i dana u 2022. kako bi proučili koje zemlje imaju najzdraviju ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Ovo su rezultati.

Njemačka je na prvom mjestu, s prosjekom od 1 341 sata rada godišnje, odnosno 178 dana! Ako ne računamo godišnji odmor, godina ima 260 radnih dana, tako da je to prilično impresivno.

Na drugom mjestu je Danska s prosječno odrađena 1.372 sata, tj. 182 dana godišnje, a na trećem Norveška s 1 425 sati ili 189 odrađenih dana. Sjeverna Europa je dominirala ukupnim popisom, ali je Turska zauzela deseto mjesto, s prosjekom od 1498 sati i 199 radnih dana.

Njemačka je najbolja zemlja za život po ovom istraživanju, a ovo su ostale

  1. Njemačka
  2. Danska
  3. Norveška
  4. Nizozemska
  5. Švedska
  6. Austrija
  7. Island
  8. Luksemburg
  9. Finska
  10. Turska

druge vijesti

beyonce

Svi su ljubomorni na Beyoncé! Zašto country zvijezde ne mogu podnijeti njezin uspjeh?

Beyoncé je još jednom dokazala da je ne samo kraljica popa, već i glazbena sila kojoj nitko ne može stati na put, pa čak ni u svijetu country glazbe. Njen album „Cowboy Carter“ osvojio je vrhove ljestvica, ali, unatoč tom uspjehu, čini se da su je mnogi iz country krugova namjerno izostavili s nominacija za prestižne CMA nagrade. Je li to rezultat čiste ljubomore? Mnogi vjeruju da je Beyoncé postala prijetnja tradicionalnim izvođačima, i dok joj obožavatelji plješću, čini se da neki u country industriji jednostavno ne mogu podnijeti njen uspjeh. Kritike se nižu, ali jedno je sigurno – Beyoncé je, unatoč zavidnim pogledima, nepokolebljiva u svom putu prema vrhu.

Celebrity News

05 listopada 2024

the nanny

Omiljena dadilja iz devedesetih vraća se kao majka Timothéeja Chalameta u novom filmu

Fran Drescher, omiljena zvijezda serije "Dadilja", vraća se na filmska platna u sportskom spektaklu "Marty Supreme", uz bok holivudskoj zvijezdi Timothéeju Chalametu. Nakon burnog razdoblja vođenja štrajka u Hollywoodu, Drescher preuzima novu izazovnu ulogu u filmu koji istražuje svijet stolnog tenisa 1950-ih. Ovime najavljuje veliki povratak u velikom stilu, a fanovi s nestrpljenjem očekuju što će donijeti ova uzbudljiva suradnja.

Film/TV

05 listopada 2024