HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Stručnjaci tvrde da bi Španjolska trebala preuzeti mjesto najposjećenije zemlje od Francuske u idućih 15 godina zbog čega su Španjolci odlučili poduzeti poprilično drastične mjere suzbijanja prekomjernog turizma. Barcelona, ​​jedan od najposjećenijih gradova već je najavila zabranu apartmana za odmor, ali i veću novčanu naknadu koju će turisti morati platiti.

Novčana naknada za turiste u Barceloni postaje još skuplja

Unatoč nedavnom povećanju turističke pristojbe s 2,75 eura na 3,25 eura 1. travnja, grad već planira ponovno povećanje naknade. U listopadu će turistička pristojba u Barceloni porasti na 4 eura!

Što je novčana naknada za turiste u Barceloni i kad je morate platiti?

Prva stvar koju treba znati je da tehnički postoje dva poreza koja morate platiti ako posjećujete Barcelonu, piše Timeout.

PROČITAJTE: Mystery putovanja novi su hit među putnicima željnim avantura

Regionalna turistička pristojba naplaćuje se ovisno o vrsti smještaja u kojem odsjedate. Ako ste smješteni u luksuznom hotelu, to će vas koštati dodatnih 3,50 eura po noćenju, a ako ste smješteni u Airbnbu platit ćete 2,25 eura.

Gradska pristojba, koja će se povećati na jesen, paušalna je stopa koja se primjenjuje na one koji borave više od jedne noći u Barceloni, a naplaćuje se za najviše sedam noći.

Dakle, nakon listopada, ako odsjedate u smještaju s pet zvjezdica sedam noći, platit ćete ukupno 52,50 eura (3,50 eura po noćenju regionalne pristojbe i 4 eura po noćenju gradske pristojbe).

Odluka je donesena na glasovanju u gradskom vijeću.

Predviđa se da će povećanje gradskog poreza podići godišnji prihod s 95 milijuna eura na 115 milijuna eura, a prihodi su namijenjeni za gradsku infrastrukturu: razmislite o poboljšanju cesta i više autobusnih usluga.

 

druge vijesti

paklena posteljna

Paklena postelja u dvorištu: Diddyjev 15-metarski krevet izazvao zgražanje dok detalji o količini dječjeg ulja šokiraju javnost

Kada su se pojavile optužbe protiv Seana 'Diddyja' Combsa, nitko nije mogao naslutiti mračnu pozadinu njegovih luksuznih zabava. Video koji prikazuje 15-metarski krevet u njegovom dvorištu ubrzo je postao viralan, dok su detalji o njegovim bizarno dekadentnim "Freak Off" zabavama s tisućama boca dječjeg ulja zgrozili javnost. Krevet koji je svjedočio neizrecivom sada je postao simbol razvrata, a mnogi se pitaju – što sve skriva taj svijet izopačenosti koji je bio zaklonjen iza raskošnih kulisa?

Celebrity News

04 listopada 2024

Katy Perry, Orlando Bloom, album 143, promocija albuma, privatnost veze, medijska pažnja, kritike, loše ocjene, provokativni sadržaj, MTV VMA, glazbeni neuspjeh, fanovi, seksualni život, intima, skandali, slavne veze

Katy Perry očajnički pokušala iskoristiti Orlanda Blooma za promociju albuma, ali plan je propao

Katy Perry je u svojoj najnovijoj, očajničkoj igri pokušala iskoristiti vlastiti ljubavni život s Orlandom Bloomom kao mamac za promociju svog novog albuma 143, no taj potez joj se obio o glavu. Umjesto eksplozije interesa, uslijedile su negativne kritike, a provokativni komentari o njihovom seksualnom životu nisu uspjeli podići prodaju. Šokantne objave i intimni trenuci koji su trebali oduševiti fanove ostavili su mnoge zgrožene – Katy je pokušala sve, ali rezultati su bili katastrofalni.

Celebrity News

04 listopada 2024