U svijetu gastronomije, potraga za novim, jedinstvenim okusima uvijek je izazovna i uzbudljiva avantura. Kada se tradicionalna tjestenina kombinira s delikatnim okusom šparoga, rezultat je jelo koje osvaja nepca i budi osjećaje zadovoljstva. Lana Klingor Mihić na svojim društvenim mrežama podijelila je recept za ovo brzo i preukusno jelo koje će očarati vaša nepca i inspirirati vas da se upustite u kreativnu kulinarsku avanturu.
Potrebni sastojci:
crna tjestenina (ili klasična – po izboru),
nekoliko šparoga,
gorgonzola,
malo ulja,
slatko vrhnje,
mini rajčice (opcionalno).
PRIPREMA:
Gulilicom izrežite šparoge na trakice, višak nasjeckajte
Vrhove šparoga popržite na vrućoj tavi na nekoliko kapi ulja pa ih maknite sa strane.
Dodajte višak šparoga te ih potom kratko popržite i dodajte slatko vrhnje.
Dodajte gorgonzolu i lagano miješajte.
Kada se sir otopi, dodajte trakice šparoga i malo vode u kojoj se kuha tjestenina.
Na kraju dodajte skuhanu tjesteninu u tavu i promiješajte sve zajedno.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.