HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Nekadašnji miljenik žena Chad Michael Murray otkrio je detalje svoje desetljećima duge borbe s anksioznošću.

Glumac, koji ima ulogu u nedavno objavljenoj Netflixovoj romantičnoj komediji Mother of the Bride, objasnio je u nedavnom intervjuu za Cut da živi s agorafobijom, koju je počeo doživljavati dok je glumio u omiljenoj teen seriji One Tree Hill.

Imao sam oko 23 godine i trebao sam prisustvovati eventu u Miamiju, ali nisam mogao napustiti hotelsku sobu“, rekao je Murray za portal. “Osjećao sam da se svijet oko mene sužava; imao sam napad panike.”

Chad Michael Murray razvio je anksioznost dok je bio na vrhuncu slave

Agorafobija je vrsta anksioznog poremećaja koji “uključuje strah i izbjegavanje mjesta ili situacija koje bi mogle izazvati paniku i osjećaj zarobljenosti, bespomoćnosti ili posramljenosti“. Klinika Mayo navodi da većina pojedinaca s agorafobijom svoje stanje razvije “nakon jednog ili više napadaja panike, zbog čega se brinu da će imati još jedan napad“, ali da se ovo stanje može liječiti upotrebom “kognitivno-bihevioralne terapije i lijekova“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chad Murray (@chadmichaelmurray)

Murray je glumio Lucasa Scotta u prvih šest sezona serije One Tree Hill od 2003. do 2009. Upravo je ta brza slava najviše utjecala na njegovo zdravlje. “Kad postaneš slavan, svi ti stalno počnu govoriti ‘Da’“, rekao je, “ali ja sam hodao uokolo sa stvarno bolnim srcem.”

Shvatio je da treba promjenu na svoj 25. rođendan. “Probudio sam se i osjećao sam se nemirno. Nije mi se sviđao smjer kojim sam išao u životu“, prisjetio se. “Otišao sam u crkvu, nakon toga sam tetovirao križ na lijevom zapešću. Mislio sam da ću se pokrenuti u vjeri.”

Chad Michael Murray tvrdi da su mu pomogli terapija i vjera

Chad je otkrio je da je bila potrebna kombinacija terapije i religije – kao i aktivnosti poput čitanja i slikanja – kako bi ponovno pronašao svoje uporište.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chad Murray (@chadmichaelmurray)

Uvijek sam sebi govorio: ‘Radim ovo za svoju buduću ženu i djecu’, a sada su oni tu“, dodao je. “Bilo je to najveće poglavlje mog života.”

Nakon kratkog braka s kolegicom iz serije One Tree Hill Sophijom Bush, Murray se oženio svojom sadašnjom suprugom Sarahom Roemer 2014. Par zajedno ima troje djece: sina i dvije kćeri.

druge vijesti