HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Danas cijeli Jordan slavi jer kraljica Rania i kralj Abdulah II. žene najstarijeg sina. Vjenčanje princa Husseina za dugogodišnju djevojku Rajwu Alseif kruna je svečanosti koje je kraljevski par Jordana doživio u proteklih nekoliko mjeseci.

Slavljeničko razdoblje krenulo je u travnju kad su kraljica Rania i njezin suprug kralj Abdulah II. proslavili vjenčanje svoje najstarije kćeri Iman, nakon čega je uslijedilo slavlje vezano uz diplomu koju je na njujorškom sveučilištu dobila njihova mlađa kći Salma. 

Proteklog vikenda kraljica Rania prisustvovala je svečanoj večeri u čast svoje buduće snahe, pa proslavila diplomu koju je po završetku srednje škole dobio mlađi sin Hashem, a danas je na redu najveće slavlje – vjenčanje najstarijeg sina!

Princ Hussein i Rajwa Al Saif

Uvid u vjenčanje princa Husseina: evo što smo sve doznali!

Vjenčanje princa Husseina i Rajwe Alseif održava se danas, 1. lipnja 2023.

Na vjenčanje su pristigla brojna slavna lica s dvorova diljem svijeta, uključujući princa Williama i princezu Catherine.

Vjenčanje princa Husseina održat će se na istom mjestu na kojem su se vjenčali njegovi roditelji

Tradicionalno vjenčanje princa Husseina i Rajwe Alseif održat će se u palači Zahran u Amanu, na istoj lokaciji na kojoj su se 1993. godine vjenčali roditelji princa Husseina, kralj Abdulah II. i kraljica Rania. Na samu ceremoniju vjenčanja pozvano je oko 140 uzvanika. 

Kad završi vjenčanje princa Husseina i Raywe, novovjenčani par će goste primiti u palači Al-Husseiniya Palace gdje će se nastaviti svečanosti i održati zakuska i zabava.

Od mjesta održavanja ceremonije do palače u kojoj će slaviti s gostima mladenka i mladoženja putovat će u sklopu “crvene povorke” u kojoj će biti brojni automobili i razna vozila. 

Palača Al-Husseiniya dizajniran je tako da prikaže bogatstvo jordanskog jezika, tradicije, zanatstvo i krajolik. Po dolasku gosti ulaze na stazu koja asocira na Jordansku pustinju, s 20 metara dugim ručno tkanim tradicionalnim beduinskim tepihom. Stvorena je posebno za ovu prigodu u okviru Projekta ženskog tkanja Bani Hamida u selu Mukawir u Madabi. Projekt je pokrenut 1980-ih kako bi se promoviralo i očuvao tradicionalni umjetnički oblik tkanja, koji se kao sastavni dio jordanske i beduinske baštine, prenosio generacijama žena. Staza je okružena poljskim cvijećem koje odražava zavičajni krajolik tkalaca, gosti će dočekati tradicionalna arapska kava i glazba dok idu prema recepciji.

Svečanost kojom je započelo vjenčanje princa Husseina počelo je jučer, banketom za 4 000 gostiju

Slavlje za slavljem uoči vjenčanja princa Husseina niže se već danima, a sinoć je kraljevska obitelj Jordana pripremila večeru uoči vjenčanja na koju je bilo pozvano 4 000 najuglednijih stanovnika Jordana. Slavlje je održano na lokaciji Madareb Bani Hashem, gdje su gosti bili počašćeni tradicionalnim jordanskim jelom po nazivu Mansaf.

Obožavateljice kraljice Ranije jedva čekaju da vide što je odjenula za sinovo vjenčanje, ali i kako izgleda vjenčanica novopečene supruge princa Husseina.

Ostanite uz Hello!Croatia za još novosti s kraljevskog vjenčanja!

druge vijesti