HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Princeza Anne jedna je od najvrjednijih u kraljevskih obitelji – ali nije imala čast biti kuma princu Harryju na njegovom krštenju 1984. godine. 73-godišnjakinja je tada odlučila propustiti taj sveti događaj.

Zašto je princeza odlučila preskočiti važnu prigodu?

princeza Anne

Sve je počelo kada je 1977. zamolila svog starijeg brata Kralja (tada princa) Charlesa da bude kum njezinom prvom djetetu, Peteru Phillipsu. Kralj Charles (74) se obvezao za to, ali 1982., kada je njegov prvi sin i nasljednik princ William trebao biti kršten, Anne nije odabrana za kumu.

Kraljevski pisac Robert Lacey napisao je u svojoj knjizi Battle of Brothers kako kralj Charles navodnonije uzvratio uslugu kada je u pitanju William”.

“Prema glasinama, Charles je jako želio pozvati svoju sestru, ali ga je spriječila njegova supruga [pokojna princeza Diana].”

Princeza Anne direktna je osoba

Lacey je tvrdila da je Anne iritirala princeza od Walesa kad god bi se njezino ime spomenulo u razgovoru.

Izvor iz palače rekao je Laceyju za njegovu knjigu da je Anne Dianu često nazivala “The Dope” i kako se činilo da je njezina šogorica dobila velik dio pozornosti unatoč tome što je imala manje kraljevskih angažmana od nje.

“Princeza Anne je tog dana izrekla svoje osjećaje. Dok se tromjesečni princ Henry Charles Albert David, treći u redu za britansko prijestolje, krstio u Windsoru u prisutnosti kraljice Elizabete, kraljice majke, princa Philipa i ostatka kraljevske obitelji, no dvije osobe bile su odsutne”, napisao je biograf.

princeza Anne

Nastavio je: “Njegova teta Anne i njezin suprug kapetan Mark Phillips bili su u prirodi Gloucestershirea, udaljeni 150 kilometara. Lovili su zečeve.”

“Pucanje” je za Anne i Marka bilo važnije od krštenja.

Lov je bio planiran prije tri mjeseca i Anne je smatrala da bi bilo nepristojno poništiti poziv za svoje goste u svoj ladanjski dom. Međutim, njihova djeca Zara i Peter prisustvovali su ceremoniji.

Kraljevska stručnjakinja Jennie Bond za OK! Magazin ranije ove godine rekla je da će unatoč tome što je Harry u svojim nedavnim memoarima “Spare” napisao negativne stvari o njezinoj obitelji, Anne uvijek imati dobre osjećaje prema svom nećaku.

“Princeza Anne vrlo je direktna i otvorena osoba”, rekao je Bond. “Ona govori što misli, ništa ne glumi.”

PROČITAJTE: Kraljevski mališani dobili pojačanje –  Alizee i James Middleton dijete dočekali u tajnosti!

Ali Anne je bila “apsolutno bijesna na Harryja jer je toliko uznemirio baku u njezinim posljednjim godinama.”

Bond je zaključio: “Ona je ljutita zbog štete koju je nanio kraljevskoj reputaciji jer ona toliko radi.”

druge vijesti