HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Luksuzni automobili i britanska kraljevska obitelj vežu se još od davnih dana.

Kralj Charles III. ljubav prema vozilima navodno naslijedio od svoje majke kraljice Elizabete III. pa se danas u njegovom voznom parku nalaze luksuzni automobili na kojima bi mu mnogi pozavidjeli.

Koji se luksuzni automobili nalaze u voznom parku novog kralja Velike Britanije?

Službeno je prijavljeno da britanska kraljevska obitelj posjeduje 12 automobila, koji su u svakom trenu u “savršenoj formi” i besprijekorno čisti. Kraljevska obitelj ne može si dopustiti da se vozi u prljavom automobilu pa osoblje koje je zaduženo za vozni park vodi računa o tome da se na staklu ne nađe niti jedna mrljica prije nego u vozilo stupe ličnosti s britanskog kraljevskog dvora.

Luksuzni automobili u vrijednosti od 12 milijuna dolara dio su kolekcije kralja Charlesa III.

Najdragocjeniji primjerci automobila iz raskošnog voznog parka kralja Charlesa III. su dvije Bentley State limuzine, od kojih se svaka procjenjuje na vrijednost od 12 milijuna dolara, izvijestio je uoči krunidbe kralja Charlesa III. CBS News.

Vjerovali ili ne, najskuplje i najstarije vozilo u voznom parku kralja Charlesa III. je starinska zlatna kočija u kojoj su kralj Charles III. i kraljica Camilla stigli na krunidbu.

luksuzni automobili kralj Charles III.

Obje Bentley State limuzine u kojima se voze kralj Charles III. i njegova supruga kraljica Camilla zaštićene su od metaka te, kako kažu insajderi, opremljene poput vozila Jamesa Bonda.

Zovite ga Charles, kralj Charles

No to nije sve što povezuje kralja Charlesa III. i Jamesa Bonda kad su automobili u pitanju.

Omiljeni automobil kralja Charlesa III. navodno je Aston Martin, luksuzan sportski automobil koji u brojnim filmovima vozi agent 007. Tijekom desetljeća tadašnji princ Charles više je puta snimljen kako juri ladanjem u Aston Martinu, uživajući u brzini sa svojom Camillom.

luksuzni automobili kralj Charles III.

Luksuzni automobili kralja Charlesa uglavnom su obiteljsko nasljeđe

Dobro je poznata činjenica da kraljica Elizabeta II. nije samo bila veliki obožavatelj automobila već ih je i sama vozila i to još od dana kad je bila u vojsci. Kraljica Elizabeta II. nije se dala smesti kad bi poželjela voziti pa se često znala sama odvesti na misu, premda su joj savjetnici znali govoriti da je sigurnije da se prepusti rukama profesionalnih vozača.

Brojne automobile kralj Charles III. naslijedio je upravo od kraljice Elizabete II. i njezinog supruga, princa Filipa. 

luksuzni automobili kralj Charles III.

Kraljica Elizabeta III. sa -kćeri princezom Anne i sinom Charlesom 1956. godine

Još vijesti s kraljevskih dvora, iz svijeta showbiznisa, mode i ljepote čitajte na Hello! Croatia.

druge vijesti