HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Ako je serija o kraljevskoj obitelji Velike Britanije pod nazivom “The Crown” jedan od vaših najdražih izbora na Netflixu, imamo odličnu vijest. Stiže potpuno nova povijesna drama, ovaj put o monegaškog kraljevskoj obitelji!

Serija o kraljevskoj obitelji nije samo fikcija poput “Krune”

Moramo dodati i da, za razliku od serije “The Crown”, serija o kraljevskoj obitelji Monaka ima odobrenje samih članova, što je najbliže što ćemo se moći približiti toj glamuroznoj obitelji.

Naime, serija o kraljevskoj obitelji pod nazivom: “Monaco: Part I — The Rock”, nastaje u produkciji četiri člana kuće Grimaldi: Andrea Casiraghija, Pierrea Casiraghija, Beatrice Casiraghi i supruga Charlotte Casiraghi, Dimitrija Rassama.

Potomci legendarne glumice Grace Kelly i princa Rainiera ispričat će priču o podrijetlu dinastije Grimaldi, počevši od njihovog osvajanja Monaka.

Charlotte Casiraghi s majkom princezom Charlote i suprugom Dimitrijem Rassamom

Charlotte Casiraghi s majkom princezom Charlote i suprugom Dimitrijem RassamomPROFIMEDIA

Serija o kraljevskoj obitelji Monaka kreće od samih početaka

François Grimaldi je 1297. godine zauzeo stijenu Monaka i započeo dinastiju – to je početak priče koju nam u seriji o kraljevskoj obitelji donose sami članovi.

“Mislio sam da znam ovu priču, ali ispada da sam samo zagrebao površinu. Jednostavno rečeno, epska je u svakom pogledu: obitelj, avantura, intriga, sadrži baš sve!”, izjavio je Rassam za Variety.

“Istinita priča o osnivanju obitelji Grimaldi iz Monaka prije nekih sedam stoljeća jedna je od najzanimljivijih priča koje sam imao priliku otkriti zahvaljujući inicijativi Beatrice, Andree i Pierrea.”, otkrio je suprug Charlotte Casiraghi, kćeri princeze Caroline od Monaka.

Serija o kraljevskoj obitelji Monaka zamišljena je kao franšiza

Spomenuta četvorka s monegaškog dvora vodi produkcijsku kuću pod nazivom Astrea Films te će se potruditi da serija o kraljevskoj obitelji Monaka bude franšiza.

“To će biti niz filmova i TV emisija o povijesti Monaka, počevši s pričom o podrijetlu obitelji Grimaldi. Bili smo preplavljeni količinom neispričanih, intrigantnih i epskih priča koje su stoljećima bile skrivene u drevnim dokumentima i privatnoj korespondenciji. Naposljetku smo odlučili početi od početka.”, otkriva Rassam.

Još se ne zna kad će serija o kraljevskoj obitelji Monaka donijeti priču o Grace Kelly

Produkcija kreće 2024. godine, a fanove već zanima kad će moći gledati priču o legendarnoj glumici i omiljenoj princezi Monaka, Grace Kelly, koja je tragično preminula u 52. godini života.

Grace Kelly Monako

Grace Kelly bila je velika filmska zvijezda, a zatim se udala za princa Rainiera i postala princezaPROFIMEDIA

Grace Kelly bila je jedna od najvećih zvijezda zlatnog doba Hollywooda, a do dan danas je na glasu kao jedna od najbolje odjevenih i najelegantnijih glumica svih vremena. Grace se 1956. godine udala za princa Rainiera III. od Monaka i postala princeza. Preminula je nakon što je izgubila kontrolu nad automobilom vozeći iz Francuske u Monako. Njezina kći Stephanie, koja je tad bila tinejdžerica, također je bila u automobilu no nije uspjela uhvatiti volan na vrijeme.

Još vijesti o kraljevskoj obitelji, filmovima, knjigama i serijama koje vam donosi Hello! Croatia, čitajte ovdje. 

druge vijesti