HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Kraljica Rania i kraljica Letizia ponovno su se udružile kako bi potaknule promjene u svijetu. Kraljica Rania pridružila se jučer španjolskoj kraljici Letiziji u posjetu radionicama Patrimonio Nacional u Madridu. Donosimo ekskluzivne detalje i fotografije!

Kraljica Rania i kraljica Letizia

Kraljica Rania i kraljica Letizia u posjetu radionicama za zapošljavanje

Njezino veličanstvo kraljica Rania Al Abdullah pridružila se Njezinom veličanstvu kraljici Letiziji od Španjolske u posjetu radionicama za zapošljavanje koje je Patrimonio Nacional održao u kraljevskoj palači u Madridu.

Kraljica Rania i kraljica Letizia

Povijesno-kulturna institucija koju vodi španjolska vlada, Patrimonio Nacional odgovorna je za očuvanje opsežne zbirke dobara koja predstavljaju bogatu španjolsku nacionalnu baštinu. Također organizira niz kulturnih, obrazovnih i znanstvenih aktivnosti, uključujući mogućnosti obuke i akreditacije koje se nude u okviru programa Patrimonio Nacional School and Employment Workshops.

Kraljica Rania i kraljica Letizia

Kraljica Rania i kraljica Letizia izgledale su elegantno, svaka u svom stilu

Osim što su omiljene zbog svoje pristupačnosti i želje za promjenama u svijetu, i kraljica Rania i kraljica Letizia poznate su po svom istančanom modnom stilu koji rado kopiraju žene diljem svijeta.

Za posjet radionicama, kraljica Letizia jučer je odjenula predivnu haljinu bez rukava, raskošnog cvjetnog uzorka, a kraljica Rania blistala je u crnoj haljini dugih rukava, sa zanimljivim džepovima i vezom s prednje strane. Obje kraljice odlučile su se za cipele s potpeticama u ljubičastim tonovima te se tako, sasvim slučajno, uskladile.

Kraljica Rania i kraljica Letizia

Dvije kraljice su pozorno i pažljivo upijale svaku informaciju hvale vrijedne udruge

Pri dolasku, kraljica Rania i kraljica Letizia najprije su pozdravile predsjednicu institucije Patrimonio Nacional, Anu de la Cueva, a zatim posjetile stolarsku radionicu, gdje su pobliže upoznale program škola i radionica koje organizira Patrimonio Nacional. Cilj programa je pružanje prilike za zapošljavanje i osposobljavanje studenata za razne povijesno-umjetničke struke koje su vrlo tražene na lokalnom tržištu rada. Kraljica Rania i kraljica Letizia također su svratile u radionicu restauriranja knjiga, gdje su studenti i nastavnici radili na kopiranju rukopisa i restauriranju korica knjiga i slika. Posjetile su i sedlarsku radionicu u kojoj se podučava održavanje i restauracija sedla.

Kraljica Rania i kraljica Letizia

Do danas je Patrimonio Nacional obučio više od 5000 učenika u 20 različitih zanata, uključujući vrtlarstvo, stolarstvo, klesarstvo, tapeciranje, pozlata, sedlarstvo, umjetničko uvezivanje knjiga, urarstvo i povijesno krojenje. Među trenutnim konzervatorskim naporima i projektima koji se provode unutar ove institucije su 24 zgrade i više od 160 000 povijesno-umjetničkih djela, uključujući slike, skulpture, tapiserije, zlatne i srebrne predmete, glazbene instrumente i namještaj. Patrimonio Nacional također je odgovoran za očuvanje prirodne baštine Španjolske, koja se sastoji od 22 000 hektara povijesnih vrtova, šuma i drugih prirodnih prostora, koji su dom velikom broju divljih životinja.

Nakon veličanstvenog slavlja, jordanska kraljevska obitelj nastavlja s uobičajenim aktivnostima

Kraljicu Raniju u posjetu Madridu pratili su suprug, Njegovo veličanstvo kralj Abdullah II. i mlađi sin, princ Hashem bin Abdullah. Kraljevska obitelj Jordana nedavno je proslavila vjenčanje najstarijeg sina Husseina i princeze Rajwe, a sad nastavljaju sa službenim obvezama. Među prvima se našao posjed Madridu i suradnja s kraljicom Letizijom, s kojom je kraljica Rania u izuzetno dobrim odnosima.

Kraljica Rania i kraljica Letizia

druge vijesti