Restoran Alfred Keller dobio još jedno ugledno priznanje!
Alfred Keller, ugledni restoran u Boutique Hotelu Alhambra koji je ranije nagrađen Michelinovom zvjezdicom, ponovno je učvrstio svoju poziciju lidera u hrvatskoj gastronomiji, osvojivši prestižnu plaketu Gault&Millau i četiri kuharske kapice s ukupno 17 bodova. Povećanje je to u odnosu na prošlogodišnjih 16,5 bodova, što dodatno potvrđuje predanost restorana kulinarskoj izvrsnosti. Laureate za 2025. proglasilo je hrvatsko izdanje gastronomskog vodiča Gault&Millau.
Priznanje je objavljeno na svečanom događaju Gault&Millau Croatia 2025 „Culinary Oscars Night“, održanom u zagrebačkom hotelu Esplanade. Ova prestižna gala svečanost okupila je 101 vrhunskog chefa i kulinarskog profesionalca, a Tonči Glavina, hrvatski ministar turizma i sporta, osobno je uručio plakete najboljim restoranima u Hrvatskoj. Među najbolje ocijenjenim restoranima ponosno se našao i Alfred Keller iz Malog Lošinja, koji je tu čast podijelio s renomiranim restoranima kao što su 360 u Dubrovniku, Monte u Rovinju i Pelegrini u Šibeniku.
Skriven u čarobnoj uvali Čikat, Alfred Keller nudi profinjeno gastronomsko iskustvo, nadahnuto vizijom svog imenjaka – austrijskog arhitekta 20. stoljeća koji je projektirao vilu Alhambra. Pod vizionarskim vodstvom izvršnog chefa Michaela Gollenza, restoran priprema vrhunska mediteranska jela ukorijenjena u francuskoj kulinarskoj tradiciji, istovremeno prihvaćajući globalne utjecaje i lokalne hrvatske sastojke. Otkako je preuzeo kormilo 2021. godine, chef Gollenz je ovaj prestižni restoran doveo do novih visina, osiguravši mu Michelinovu zvjezdicu i cijenjenu plaketu Gault&Millau Croatia za „Great Chef of Tomorrow“ 2022. godine.
U Alfred Kelleru gosti mogu uživati u à la carte delicijama ili krenuti na osjetilno putovanje kroz degustacijske jelovnike Signature and Innovation. Svako jelo pedantno je upareno s vinima iz impresivne kolekcije od 600 etiketa, koja obuhvaća neka od najprestižnijih svjetskih berbi.
„Izuzetno smo počašćeni što nas je Gault&Millau ponovno prepoznao. Ovo priznanje potvrda je naše posvećenosti kvaliteti i kreativnosti u isticanju hrvatskih prirodnih bogatstava i tradicije. Nastavljamo s predanošću pružanju vrhunskog gastronomskog iskustva na otoku Lošinju“, izjavio je chef Michael Gollenz.
S ovim najnovijim priznanjem, Alfred Keller nastavlja podizati ljestvicu hrvatske gastronomije, privlačeći ljubitelje vrhunske kuhinje i gastronomske znalce iz cijelog svijeta na očaravajuće obale Lošinja.
O Lošinj Hotels & Villas
Lošinj Hotels & Villas istaknuti je brend vrhunskih luksuznih hotela i povijesnih vila na slikovitom otoku Lošinju. Brend nastoji gostima pružiti jedinstvena iskustva, spajajući lokalne tradicije s modernim luksuzom u očaravajućem, prirodnom okruženju. Otok Lošinj ima bogatu lječilišnu baštinu koja datira još od kraja 19. stoljeća te je posvećen očuvanju i promicanju ostavštine luksuza i wellnessa.
Lošinj Hotels & Villas u svom portfelju ima luksuznu kolekciju, koja sadrži boutique i ultra luksuzne objekte, kao i klasičnu kolekciju s objektima s četiri zvjezdice, a svi su smješteni u srcu lošinjske ljekovite klime te nude prekrasan pogled na more, restorane svjetske klase, više puta nagrađene wellness programe te niz sadržaja idealnih za intimni bijeg, aktivni odmor ili obiteljski odmor.
U gradu gdje povijest šapuće s pročelja zgrada, a elegancija ima svoju stalnu adresu, sinoć je svečano ispisano novo poglavlje – ono koje slavi sto godina bezvremenske ljepote, luksuza i gostoljubivosti. Zagrebačka Esplanade, simbol profinjenosti i svjetskog šarma, obilježila je svoj veličanstveni jubilej onako kako i priliči instituciji njezina kalibra – spektakularno, senzualno i s neodoljivom dozom nostalgije.
Jučer je u Klovićevim dvorima održan prvi Marie Claire party, a ako vas zanima što su sve naši uzvanici, uz uživanje u glasu Natali Dizdar i listanju prvog hrvatskog broja, imali prilike iskusiti, čitajte dalje.
U Klovićevim dvorima, pod zvjezdanim nebom tvrtka Mediatop International d.o.o. sinoć je proslavila dolazak kultne ženske publikacije s francuskom licencom, Marie Claire, u Hrvatsku.
Na samom vrhu Rovinja, uz poglede koji oduzimaju dah, smjestio se restoran koji je doslovno promijenio način na koji razmišljamo o povrću – Cap Aureo. Umjesto da služi kao prilog ili ukras na tanjuru, povrće ovdje ima glavnu ulogu. I ne samo da sjaji – ono vodi priču.
Ako ste ikad maštali o tome da ljeta provodite na otoku, uz slani povjetarac u kosi, miris borova i prijateljstva koja mijenjaju sve – nova filmska avantura redatelja Daniela Kušana mogla bi vam biti najljepši bijeg ovog ljeta.
Fashion&Friends i Fashion Company trgovine pokrenuli su najatraktivniji sezonski shopping val – popusti do nevjerojatnih -50% čekaju vas upravo sada u trgovinama diljem Hrvatske i na fashionandfriends.com!