HELLO
Domagoj Kukec

U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav u tijeku su dani azijske kuhinje u sklopu kojih možete doživjeti okuse Dalekog istoka koje vrlo vješto priprema Mladen Jazidžija, sous chef restorana.

Da nije nužno otisnuti se na daleko putovanje kako biste uživali u gastronomiji dalekog istoka, sinoć su se uvjerili gosti restorana Port 74 koji su uz prezentaciju jela Mladena Jazidžije uživali u rapsodiji okusa fino balansiranih začina i svježih namirnica.

Splićanke i Splićani isprobali su razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Oduševili su ih i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine, ali i zanimljivi deserti, kao što je japanski cheesecake.

Port 74

Namirnice kojima Dalmacija obiluje, idealne su za spoj istoka i Mediterana. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Istočnjački način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja, u kojem možete uživati sve do 6. ožujka.

Posjetite restoran Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav i dozvolite gastronomiji da Vas nakratko odvede na Daleki Istok.

druge vijesti