Posebna je to ljubav kada je riječ o najpoznatijem jelu na svijetu – pizzi. Mnoge zaljubljenike u istu, obradovat će činjenica da je svoja vrata u samom srcu Zagreba, otvorila jedna zaista posebna pizzeria.
U Petrinjskoj ulici, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je nova pizzeria Mime’s. Uz toplu atmosferu i omamljujuće mirise autentičnih talijanskih sastojaka koji pune prostore pizzerie, moguće je već pri samom ulasku osjetiti dašak Italije.
Pizzeria Mime’s razlikuje se od drugih svojim načinom pripreme tijesta
Ono po čemu se Mime’s pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane. Ideja o takvoj kombinaciji tijesta rodila se iz želje da se ponudi nova vrsta laganije pizze koja je tanka poput romane, ali zadržava punoću okusa koju inače nudi napolitana. Brašno, kao i svi ostali sastojci, uvozi se iz Italije. Vrsta brašna koja se koristi za pizze zove se zero zero, što rezultira tijestom koje je tanje i hrskavije. Tijesto se prije korištenja pušta da odleži i tek nakon fermentacije, ono je spremno za pripremu. Pizze poput ove, sve se češće mogu pronaći u najpoznatijim talijanskim tratorijama i pizzeriama.
Osim klasičnih pizza poput Margherite i Capricciose, u ponudi se nalaze i gourmet pizze s nešto drugačijim sastojcima kao što su pistacio, avokado, kruška, dimljeni losos ili Stracciatela di burrata. Koristeći raznovrsne sastojke, ove pizze od ostalih se ne razlikuju samo izgledom, već i okusom, a kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije. Osim u pizzama, ovdje možete uživati u salatama i sendvičima od pizza kruha i najfinije talijanske mortadele. Salata od dimljemog lososa sa mladim špinatom, rotkvicom,,riccota sirom,avokadom i kaparama, te salata Mozzarela di bufalala impanata sa Rajskom rajčicom, rikolom, pestom od bosiljka i pinjola i pržena mocarela u panco mrvicama zadovoljiti će i najistančanija nepca.
Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime’s restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača.
Pizzeria Mime’s ima jednu pizzu s posebnim okusom
Ako vas put dovede u ovu pizzeriu, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime’s na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce. Posebnost ove pizze leži u njenom „umami“ okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera četiri glavna okusa – slatkoće, gorčine, kiselosti.
Buđenje rano ujutro u očekivanju novog trijumfa McLarena, popodnevni derbi Liverpoola i Manchester Uniteda i večer uz američki nogomet idealna je kišna nedjelja zaljubljenika u sport. Ovo je najbolje vrijeme u povijesti za sportske entuzijaste, jer na jednom mjestu mogu imati sve najveće svjetske sportske događaje, lige i natjecanja
ZekoEko se i ove godine održava u Zoološkom vrtu grada Zagreba, 25. i 26. travnja 2025., od 14 do 18 sati, kao posebno proljetno izdanje tradicionalnog obiteljskog događanja. Ove godine okupljamo djecu, roditelje, bake i djedove kako bismo zajedno proslavili 100 godina ZOO vrta – kroz igru, smijeh, glazbu i nezaboravno zajedničko iskustvo.
Poznata hrvatska pjevačica, glumica i TV voditeljica, a osim što osvaja pozornice diljem regije, ona je i majka malenog Blooma, rođenog u ožujku 2021. Maja Šuput Tatarinov gošća je jubilarne 50. epizode podcasta „Mame kod Lane“ voditeljice Lane Gojak Bajt. Jubilarnom epizodom podcast je proslavio svoj drugi rođendan.
Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje u utorak, 22. travnja u 18 sati u zagrebačkom KIC-u Zagreb Film Festival u suradnji s Mrežom festivala jadranske regije organizira posebnu projekciju ekološkog dokumentarca TerraForma. Nakon projekcije uslijedit će tribina na kojoj će sudjelovati spisateljica, suosnivačica i izvršna direktorica Terra Huba Sandra Vlašić te biologinja i ekologinja Andrea Solić. Projekcija je dio programa Ecoscope koji ujedinjuje filmske projekcije i razgovor na temu ekologije i zaštite okoliša.
Praznik rada već tradicionalno nosi sa sobom simboliku predaha i zahvale za trud i rad. No, osim što pruža priliku za odmor, ovaj produženi vikend može postati i prilika za nezaboravno iskustvo - osobno putovanje ili poklon za dragu osobu. Ako tražiš način kako iznenaditi i razveseliti nekoga bliskog ili želiš sebi i svojim najmilijima priuštiti mini putovanje koje ćete svi zajedno dugo pamtiti, imamo idealan prijedlog: vikend u Sarajevu!
Među 50-ak egzotičnih delicija Na Asian Street Food Festivalu od 23. do 29. travnja moći ćemo kušati i šrilankanski kohtu, kineski Rou Jia Mo, Harajuku palačinke, ražnjiće s lignjama, bao bunse s pašticadom, sushi u formi burrita i lignje u kadaifu. Na Strossmayerovu ćemo trgu učiti spravljati savršeni ramen, lupati tradicionalno mochi tijesto, te pripravljati matcha latte. Gledat ćemo azijski hit film, humanitarno se angažirati uz bok s rukometašima i uživati u odličnim nastupima pomno biranih DJ-a