Blagdanska čarolija: Palenta kao superfood zvijezda!
Poznati gastro influenceri oduševili su palentom na ELLE Cook & Mingle brunchu, donoseći blagdanske okuse i zdrave recepte s palentom kao zvijezdom stola.
21 studenoga 2024
Kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris, za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije.
Posebna je to ljubav kada je riječ o najpoznatijem jelu na svijetu – pizzi. Mnoge zaljubljenike u istu, obradovat će činjenica da je svoja vrata u samom srcu Zagreba, otvorila jedna zaista posebna pizzeria.
U Petrinjskoj ulici, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je nova pizzeria Mime’s. Uz toplu atmosferu i omamljujuće mirise autentičnih talijanskih sastojaka koji pune prostore pizzerie, moguće je već pri samom ulasku osjetiti dašak Italije.
Ono po čemu se Mime’s pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane. Ideja o takvoj kombinaciji tijesta rodila se iz želje da se ponudi nova vrsta laganije pizze koja je tanka poput romane, ali zadržava punoću okusa koju inače nudi napolitana. Brašno, kao i svi ostali sastojci, uvozi se iz Italije. Vrsta brašna koja se koristi za pizze zove se zero zero, što rezultira tijestom koje je tanje i hrskavije. Tijesto se prije korištenja pušta da odleži i tek nakon fermentacije, ono je spremno za pripremu. Pizze poput ove, sve se češće mogu pronaći u najpoznatijim talijanskim tratorijama i pizzeriama.
Osim klasičnih pizza poput Margherite i Capricciose, u ponudi se nalaze i gourmet pizze s nešto drugačijim sastojcima kao što su pistacio, avokado, kruška, dimljeni losos ili Stracciatela di burrata. Koristeći raznovrsne sastojke, ove pizze od ostalih se ne razlikuju samo izgledom, već i okusom, a kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije. Osim u pizzama, ovdje možete uživati u salatama i sendvičima od pizza kruha i najfinije talijanske mortadele. Salata od dimljemog lososa sa mladim špinatom, rotkvicom,,riccota sirom,avokadom i kaparama, te salata Mozzarela di bufalala impanata sa Rajskom rajčicom, rikolom, pestom od bosiljka i pinjola i pržena mocarela u panco mrvicama zadovoljiti će i najistančanija nepca.
Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime’s restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača.
Ako vas put dovede u ovu pizzeriu, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime’s na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce. Posebnost ove pizze leži u njenom „umami“ okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera četiri glavna okusa – slatkoće, gorčine, kiselosti.
Ana Gruica oduševila pratitelje plesom i vježbama uz Siu: "Brutalno vojnički, samo jako!"
21 studenoga 2024
Knjiga 'Hip-hop je povijest' vodi nas kroz 50 godina glazbenog pokreta, uz osobne anegdote i detaljnu analizu ključnih trenutaka žanra.
21 studenoga 2024
Anja Alavanja otkrila recept za shashuku, savršeno jelo za svaki obrok.
21 studenoga 2024
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024
Ako se poznate Hrvatice pita, boja vina još uvijek je itekako u trendu.
21 studenoga 2024