Blagdanska čarolija: Palenta kao superfood zvijezda!
Poznati gastro influenceri oduševili su palentom na ELLE Cook & Mingle brunchu, donoseći blagdanske okuse i zdrave recepte s palentom kao zvijezdom stola.
21 studenoga 2024
Argeta Exclusive, prestižna linija brenda Argeta, svake godine predstavlja ograničenu seriju novog okusa koja oduševljava ljubitelje vrhunskog kulinarstva. Na ovom 15-godišnjem putu, Argeti Exclusive do sada se pridružilo 11 iznimnih regionalnih chefova, a na jučerašnjem događaju Argeta Exclusive u Posavskom muzeju Brežice, gosti su upoznali najnovijeg, dvanaestog člana ove ekskluzivne obitelji. To je Jure Tomič iz Oštarije Debeluh, koji je u suradnji s Argetom Exclusive kreirao novi okus ovog omiljenog mesnog namaza.
Argeta Exclusive već 15 godina slijedi svoju misiju približavanja vrhunskog kulinarstva široj javnosti i demokratizacije uživanja u posebnim okusima visoke kuhinje. I to joj zasigurno uspijeva jer je posljednjih godina, zajedno s imenima poput Luke Košira, Gregora i Davida Vračka, Nine Čarman, Igora Jagodica i Filipa Matjaža, visoko kulinarstvo približila svima koji cijene kvalitetu i znaju uživati u posebnim gurmanskim kreacijama.
Jure Tomič, majstor gostoprimstva koji je ove godine dao svoj pečat prestižnoj liniji ovih iznimnih namaza, okupio je goste u predivnom ambijentu svog rodnog kraja, u Brežicama. U svojoj Oštariji Debeluh, Tomič domaće i strane goste svakim jelom pretvara u prijatelje, budući da svaki tanjur upotpunjuje važnim, a danas često zaboravljenim sastojkom – gostoprimstvom.
“Danas gosti od restorana očekuju više od same dobre hrane. Očekuju doživljaj i gostoprimstvo, koje obuhvaća male i velike geste kojima možemo osigurati da se gosti osjećaju sigurno, prihvaćeno, cijenjeno, a prije svega dobrodošlo i željeno,” rekao je chef Jure Tomič o svom omiljenom sastojku.
Kao vrhunski domaćin, Jure Tomič voli popričati s gostima, nazdraviti, sjesti za stol i tako goste pretvoriti u prijatelje koji se rado vraćaju u Oštariju Debeluh. “Ponekad se dogodi da provodim više vremena među ljudima u blagovaonici nego u kuhinji,” našalio se.
U želji da gostoprimstvo postane obavezan sastojak sa kojim se znaju poslužiti i domaćini u vlastitim domovima, Argeta Exclusive je u suradnji s chefom Juretom Tomičem kreirala virtualni tečaj gostoprimstva i priručnik za umjetnost gostoprimstva.
Priručnik je dostupan na poveznici: https://www.argeta.com/en/hospitalitymanual
Kako je biti gost majstora gostoprimstva mogli su iskusiti i sudionici jučerašnjeg događaja s predstavljanjem nove Argete Exclusive. Događaj se odvijao u čarobnom ozračju vinskog podruma Posavskog muzeja u Brežicama, u neposrednoj blizini Oštarije Debeluh. Večeri nije nedostajalo ugodnog ozračja, opuštenih razgovora, prijateljstva i vrhunske glazbe za koju se pobrinuo Petar Grašo, veliki ljubitelj Tomičeve kuhinje. Argeta Exclusive à la Jure Tomič s okusom teletine s crnom trubom i cvijetom komorača.
“Argeta Exclusive već godinama oduševljava jedinstvenim kombinacijama okusa i potpisima priznatih chefova, s kojima nezaboravno iskustvo vrhunskog kulinarstva možemo doživjeti kod kuće,” komentirala je misiju Argete Exclusive Nataša Češnovar Gregorc, direktorica istraživanja, razvoja i osiguravanja kvalitete u Strateškom poslovnom području Delikatesni namazi.
Dah gostoprimstva chef Jure Tomič prenio je i u svoju verziju Argete Exclusive. “Argeta Exclusive à la Jure Tomič s nježnim okusom teletine, odvažnom gljivom Crnom trubačom i jedinstvenim cvijetom komorača, obavijena je toplinom tradicionalnog umijeća koja će svaki obrok pretvoriti u nezaboravno iskustvo,” opisala je okus ovogodišnje kreacije gospođa Češnovar Gregorc.
Enzo Smrekar, potpredsjednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat i internacionalizaciju te idejni tvorac Argete Exclusive, naglasio je povodom dvanaeste limitirane serije Argete Exclusive: “U timu Argete neprestano razmišljamo, osmišljavamo, razgovaramo i stvaramo, između ostalog i svake godine novi okus u konceptu Argete Exclusive. Uvijek nas vodi misao o najboljem za naše potrošače. Atraktivan okus, vrhunski sastojci i recept renomiranog kuharskog imena. Radimo s najboljim namjerama i inspiraciju crpimo iz odnosa s ljudima koji potvrđuju vrijednost i smisao našeg rada – iz odnosa s našim potrošačima.”
Pozivamo vas da i vi otkrijete umjetnost gostoprimstva s Argetom Exclusive à la Jure Tomič, koja vas već čeka na policama vaših najbližih trgovina.
Anja Alavanja otkrila recept za shashuku, savršeno jelo za svaki obrok.
21 studenoga 2024
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024
Ako se poznate Hrvatice pita, boja vina još uvijek je itekako u trendu.
21 studenoga 2024
Slavna pjevačica Nataša Bekvalac ostavila je bez daha sve prisutne na zabavi Gala Celebrities Night powerd by Hello x Story x Gloria kad se pojavila u haljini koja prekriva malo no otkriva puno stila.
21 studenoga 2024
U predblagdanskom ozračju restorana Zinfandel’s organizatori Fooling Around by Fuliranje: Esplanade Zagreb hotel, kreativna agencija Kokoš ili jaje i MPG agencija pretpremijerno su predstavili gastronomsku ponudu ovogodišnjeg izdanja najsofisticiranijeg adventskog događanja u Zagrebu.
21 studenoga 2024