HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Argeta Exclusive već 15 godina slijedi svoju misiju približavanja vrhunskog kulinarstva široj javnosti i demokratizacije uživanja u posebnim okusima visoke kuhinje. I to joj zasigurno uspijeva jer je posljednjih godina, zajedno s imenima poput Luke Košira, Gregora i Davida Vračka, Nine Čarman, Igora Jagodica i Filipa Matjaža, visoko kulinarstvo približila svima koji cijene kvalitetu i znaju uživati u posebnim gurmanskim kreacijama.

Njegov omiljeni sastojak? Gostoprimstvo.

Jure Tomič, majstor gostoprimstva koji je ove godine dao svoj pečat prestižnoj liniji ovih iznimnih namaza, okupio je goste u predivnom ambijentu svog rodnog kraja, u Brežicama. U svojoj Oštariji Debeluh, Tomič domaće i strane goste svakim jelom pretvara u prijatelje, budući da svaki tanjur upotpunjuje važnim, a danas često zaboravljenim sastojkom – gostoprimstvom.

“Danas gosti od restorana očekuju više od same dobre hrane. Očekuju doživljaj i gostoprimstvo, koje obuhvaća male i velike geste kojima možemo osigurati da se gosti osjećaju sigurno, prihvaćeno, cijenjeno, a prije svega dobrodošlo i željeno,” rekao je chef Jure Tomič o svom omiljenom sastojku.

argeta

Kao vrhunski domaćin, Jure Tomič voli popričati s gostima, nazdraviti, sjesti za stol i tako goste pretvoriti u prijatelje koji se rado vraćaju u Oštariju Debeluh. “Ponekad se dogodi da provodim više vremena među ljudima u blagovaonici nego u kuhinji,” našalio se.

U želji da gostoprimstvo postane obavezan sastojak sa kojim se znaju poslužiti i domaćini u vlastitim domovima, Argeta Exclusive je u suradnji s chefom Juretom Tomičem kreirala virtualni tečaj gostoprimstva i priručnik za umjetnost gostoprimstva.

argeta

Priručnik je dostupan na poveznici: https://www.argeta.com/en/hospitalitymanual

Kako je biti gost majstora gostoprimstva mogli su iskusiti i sudionici jučerašnjeg događaja s predstavljanjem nove Argete Exclusive. Događaj se odvijao u čarobnom ozračju vinskog podruma Posavskog muzeja u Brežicama, u neposrednoj blizini Oštarije Debeluh. Večeri nije nedostajalo ugodnog ozračja, opuštenih razgovora, prijateljstva i vrhunske glazbe za koju se pobrinuo Petar Grašo, veliki ljubitelj Tomičeve kuhinje. Argeta Exclusive à la Jure Tomič s okusom teletine s crnom trubom i cvijetom komorača.

argeta

“Argeta Exclusive već godinama oduševljava jedinstvenim kombinacijama okusa i potpisima priznatih chefova, s kojima nezaboravno iskustvo vrhunskog kulinarstva možemo doživjeti kod kuće,” komentirala je misiju Argete Exclusive Nataša Češnovar Gregorc, direktorica istraživanja, razvoja i osiguravanja kvalitete u Strateškom poslovnom području Delikatesni namazi.

argeta

Dah gostoprimstva chef Jure Tomič prenio je i u svoju verziju Argete Exclusive. “Argeta Exclusive à la Jure Tomič s nježnim okusom teletine, odvažnom gljivom Crnom trubačom i jedinstvenim cvijetom komorača, obavijena je toplinom tradicionalnog umijeća koja će svaki obrok pretvoriti u nezaboravno iskustvo,” opisala je okus ovogodišnje kreacije gospođa Češnovar Gregorc.

Enzo Smrekar, potpredsjednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat i internacionalizaciju te idejni tvorac Argete Exclusive, naglasio je povodom dvanaeste limitirane serije Argete Exclusive: “U timu Argete neprestano razmišljamo, osmišljavamo, razgovaramo i stvaramo, između ostalog i svake godine novi okus u konceptu Argete Exclusive. Uvijek nas vodi misao o najboljem za naše potrošače. Atraktivan okus, vrhunski sastojci i recept renomiranog kuharskog imena. Radimo s najboljim namjerama i inspiraciju crpimo iz odnosa s ljudima koji potvrđuju vrijednost i smisao našeg rada – iz odnosa s našim potrošačima.”

Pozivamo vas da i vi otkrijete umjetnost gostoprimstva s Argetom Exclusive à la Jure Tomič, koja vas već čeka na policama vaših najbližih trgovina.

argeta


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025