Popularni restoran Wok’n’Walkove godine obilježava 14 godina vrhunske azijske kuhinje. Kroz godine su tisuće zaljubljenika u wok pronašle svoje omiljene okuse upravo ovdje, a iza svakog jela stoji talentirani kuhar Yao, koji u restoranu radi od prvog dana, donoseći autentične kineske recepte i vrhunsku kvalitetu.
Kineski kuhar Yao došao je u našu zemlju prije 15 godina
Yao je u Kini završio sedmogodišnje školovanje za kuhara, gdje je usavršio tradicionalne tehnike pripreme jela. U Hrvatsku je stigao prije 15 godina, a od prvog dana rada u Wok’n’Walku svojim znanjem i vještinama donosi autentične kineske okuse koji oduševljavaju goste. Njegova filozofija temelji se na izvornim kineskim receptima, bez kompromisa u okusima.
Sve umake priprema sam, od nule, prema tradicionalnoj recepturi, bez gotovih pripravaka i umjetnih dodataka. Domaće rezance izrađuje ručno, a svako jutro započinje kuhanjem svježih temeljaca, kako bi jela bila što autentičnija i prirodnija.
U timu ima još trojicu kineskih kuhara, s kojima svakodnevno stvara iznimna jela izvornih okusa, bez dodavanja europskih začina ili industrijskih dodataka. Njihova posvećenost prepoznata je među gostima, a neka jela stekla su kultni status. Proljetne rolice su apsolutni hit,dok su Szechuan, Gonbao i patka u Yao umaku favoriti svih ljubitelja bogatih okusa. Bez obzira volite li klasične okuse ili isprobavate nešto novo, ponuda će zadovoljiti sve ljubitelje egzotičnih specijaliteta.
Kineski kuhar započinje preuređenje prostora
Za mjesec dana započinje preuređenje prostora, a restoran će dobiti izgled autentičnog kineskog bistroa s niskim sjedenjem. Nova atmosfera donijet će intimniji i opušteniji doživljaj blagovanja, osmišljen kako bi gosti mogli još više uživati u bogatim okusima azijske kuhinje.
S prepoznatljivim potpisom gastro tima i adresom na Ilici 60, Wok’n’Walk će i nakon preuređenja ostati nezaobilazna destinacija za sve koji traže vrhunsku azijsku hranu u srcu Zagreba. Tradicija se nastavlja, ali sada u još atraktivnijem i autentičnijem ambijentu!
U srijedu, 28. svibnja 2025., u zagrebačkom hotelu Zonar, Ljepota&Zdravlje premijerno predstavlja Pro-femina konferenciju – novu platformu posvećenu razgovoru o stvarnim izazovima i potrebama žena danas.
Ponekad najdalja putovanja počinju sasvim nepretenciozno – idejom u malom uredu, u gradu koji zrači morem i suncem. U Splitu, 2014. godine, u vremenu kada je većina još uvijek stajala u redovima za karte, rodila se jedna sasvim jednostavna misao: što ako bi ljudi mogli kupiti autobusnu kartu online – brzo, lako i bez stresa?
U najnovijoj epizodi sve popularnijeg studentskog podcasta Beat’, publika je dobila priliku zaviriti iza kulisa hrvatske medijske scene kroz leću jednog od njezinih najprepoznatljivijih lica – Nikole Grbina, cijenjenog urednika magazina HELLO!. U iskrenom i opuštenom razgovoru s voditeljicom i producenticom podcasta Beattom Ugrin, Nikola je otvorio vrata svog profesionalnog, ali i privatnog svijeta.
Program Greencajt festivala već je prvog dana otvorio inspirativne rasprave o ulozi kreativnosti, tehnologije i empatije u oblikovanju održive budućnosti
Zamislite ovo: zvuk porculanskih šalica, miris svježe pečenih štrukli, nota mentinog čaja u zraku i pogled na raskošnu terasu Oleander pod svjetlom kasnog popodneva. Zagreb možda živi užurbanim ritmom 21. stoljeća, ali postoji jedno mjesto gdje vrijeme usporava, gdje svaka sekunda miriše na nostalgiju, profinjenost i luksuz – to je Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar.