
Ilica u nedjelju ponovno postaje pozornica za umjetnike i kreativce
Kreativnost, zajedništvo i podrška malim poduzetnicima na festivalu-akciji Projekt Ilica: Q'ART.
23 travnja 2025
Četvero stipendista pohađat će ugledna kulinarska učilišta!
Slastičarke Kate Svaguša iz Makarske i Rea Gabriela Vrsalović s Brača te chefovi Antonio Banovac iz Splita i Jela Šaban iz Zagreba dobitnici su kulinarskih stipendija koje u sklopu projekta Raise the Bar dodjeljuje Coca-Cola HBC Adria. Zahvaljujući stipendijama koje su im dodijeljene u četvrtak 18. travnja, na predstavljanju vodiča Gault&Millau, svoje profesionalno usavršavanje nastavit će na renomiranim svjetskim učilištima, kao što su Le Cordon Bleu Istanbul, École Ducasse i ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana.
„Projekt Raise the Bar mladim je profesionalcima omogućio dodatno usavršavanje, koje im je pomoglo da karijeru nastave u željenome smjeru, a sve s ciljem da zajedno doprinesemo kvaliteti ugostiteljstva i turizma. Ponosni smo na sve mlade ljude koji su tijekom pet godina u tome pomogli – 66 barmena, konobara i barista koji su završili Akademiju, 18 stipendista i više od 2.300 učenika završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima“, istaknuo je Filip Grljević, marketing menadžer za kanal neposredne konzumacije u Coca-Coli HBC Adria i voditelj projekta Raise the Bar.
Dobitnike stipendija odabrali su idejni začetnik projekta Raise the Bar Filip Verbanac, chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal i Hrvoje Kroflin te slastičarka Tea Mamut. Tehničkom testiranju pristupilo je osam finalista, a žiri je ocjenjivao njihove ideje i izvedbu jela, prezentaciju, okus te motivaciju i ambiciju. Uz visoke ocjene u svim kategorijama, Kate, Rea Gabriela, Antonio i Jela dobili su najviše moguće ocjene u kategorijama motivacije i ambicije.
Kate Svaguša (26), koja je dio slastičarskog tima bračkog hotela Lemongarden, još 2022. godine bila je među finalistima za stipendiju, a ove je godine pokazala značajan napredak te je ostvarila najbolji ukupni rezultat. Premda je tek završila srednju školu, Rea Gabriela (19) već se može pohvaliti iskustvom u slastičarnicama O’š kolač i Meet Mia, a na tehničkome testiranju dobila je najbolje ocjene za prezentaciju. Chefovi Antonio Banovac (22) i Jela Šaban (20) istaknuli su se dobivši najviše ocjene za okus jela koje su pripremali.
U suradnji s timom projekta Raise the Bar, Kate, Rea Gabriela, Antonio i Jela odabrat će učilišta koja će pohađati kako bi edukacija bila usklađena s njihovim trenutnim znanjem te željenim područjem usavršavanja.
Uz Stipendije, projekt Raise the Bar obuhvaća Akademiju za barmene, konobare i bariste te program Raise the Bar Youth za učenike završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima, a više informacija o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici raisethebaradria.com.
People magazin proglasio je Demi Moore najljepšom osobom svijeta za 2025., a glumica je otvoreno govorila o ljepoti, pritiscima i autentičnosti.
23 travnja 2025
Nakon ljubavnog skandala koji je punio naslovnice, suprug Blanke Vlašić, Ruben Van Gucht, objavio je emotivnu snimku sina koja je dirnula mnoge.
23 travnja 2025
Bivša skijašica Nika Fleiss objavila novu fotografiju na kojoj pozira uz bazen, istaknuvši trudnički trbuh i uživajući u društvu psa.
23 travnja 2025
Sestra Jerka Leke, Jelena, rodila je sina kojem je dala ime Rafael.
23 travnja 2025
Do izražaja posebno dolazi Emina prirodna komunikacija, instinkt za intervju, sofisticirana prisutnost i sposobnost stvaranja konekcije s publikom, što ju čini ne samo atraktivnom suvoditeljicom, već ključnom figurom nove, dinamične ere emisije.
23 travnja 2025