HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Slastičarke Kate Svaguša iz Makarske i Rea Gabriela Vrsalović s Brača te chefovi Antonio Banovac iz Splita i Jela Šaban iz Zagreba dobitnici su kulinarskih stipendija koje u sklopu projekta Raise the Bar dodjeljuje Coca-Cola HBC Adria. Zahvaljujući stipendijama koje su im dodijeljene u četvrtak 18. travnja, na predstavljanju vodiča Gault&Millau, svoje profesionalno usavršavanje nastavit će na renomiranim svjetskim učilištima, kao što su Le Cordon Bleu Istanbul, École Ducasse i ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana.

Projekt Raise the Bar mladim je profesionalcima omogućio dodatno usavršavanje, koje im je pomoglo da karijeru nastave u željenome smjeru, a sve s ciljem da zajedno doprinesemo kvaliteti ugostiteljstva i turizma. Ponosni smo na sve mlade ljude koji su tijekom pet godina u tome pomogli – 66 barmena, konobara i barista koji su završili Akademiju, 18 stipendista i više od 2.300 učenika završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima“, istaknuo je Filip Grljević, marketing menadžer za kanal neposredne konzumacije u Coca-Coli HBC Adria i voditelj projekta Raise the Bar.

Dobitnike stipendija odabrali su idejni začetnik projekta Raise the Bar Filip Verbanac, chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal i Hrvoje Kroflin te slastičarka Tea Mamut. Tehničkom testiranju pristupilo je osam finalista, a žiri je ocjenjivao njihove ideje i izvedbu jela, prezentaciju, okus te motivaciju i ambiciju. Uz visoke ocjene u svim kategorijama, Kate, Rea Gabriela, Antonio i Jela dobili su najviše moguće ocjene u kategorijama motivacije i ambicije.

Kate Svaguša (26), koja je dio slastičarskog tima bračkog hotela Lemongarden, još 2022. godine bila je među finalistima za stipendiju, a ove je godine pokazala značajan napredak te je ostvarila najbolji ukupni rezultat. Premda je tek završila srednju školu, Rea Gabriela (19) već se može pohvaliti iskustvom u slastičarnicama O’š kolač i Meet Mia, a na tehničkome testiranju dobila je najbolje ocjene za prezentaciju. Chefovi Antonio Banovac (22) i Jela Šaban (20) istaknuli su se dobivši najviše ocjene za okus jela koje su pripremali. 

U suradnji s timom projekta Raise the Bar, Kate, Rea Gabriela, Antonio i Jela odabrat će učilišta koja će pohađati kako bi edukacija bila usklađena s njihovim trenutnim znanjem te željenim područjem usavršavanja. 

Uz Stipendije, projekt Raise the Bar obuhvaća Akademiju za barmene, konobare i bariste te program Raise the Bar Youth za učenike završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima, a više informacija o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici raisethebaradria.com.

druge vijesti

jelena veljača

“Pusa meni – pusa tebi”: Jelena Veljača i njezina kćer uživaju u ljetu, baš onako kako treba

U moru obaveza, mailova i sastanaka, Jelena Veljača pronašla je ono što je uistinu dragocjeno – trenutak koji traje, trenutak koji grli. Ovih dana, glavna urednica hrvatskog izdanja magazina ELLE i jedna od najprepoznatljivijih javnih intelektualki i aktivistica u regiji, pobjegla je od gradskih vrućina i uronila u nešto puno nježnije – zajednički ljetni odmor sa svojom kćeri.

Uncategorized

25 lipnja 2025