FOREO redefinira njegu s LUNA™ 4 kolekcijom
Otkrijte luksuzno spa iskustvo kod kuće uz FOREO LUNA™ 4, LUNA™ 4 Hair i LUNA™ 4 Body, koji pružaju vrhunsku njegu lica, kose i tijela.
22 listopada 2024
Rapsodija boja, okusa i mirisa očekuje vas u restoranu Port 74 hotela Le Méridien Lav.
U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav 1 počeli su dani azijske kuhinje s naglaskom na gastronomiju Japana.
Uz mediteransku, japanska kuhinja smatra se najzdravijom kuhinjom svijeta, u čemu po mnogima leži tajna dugovječnosti i mladolikosti Japanaca. Raznolikost namirnica bogatih prehrambenim vlaknima, a siromašnih masnoćom, način pripreme koji zahtijeva pedantnost i predanost, izrazitu pažnju koja se pridaje detaljima i kvaliteti hrane prepoznao je i UNESCO, uvrstivši 2013. godine japansku kuhinju na popis kulturne nematerijalne baštine.
Upravo je raznolikost namirnica uz vještinu koju je potrebno savladati ono što je privuklo Mladena Jazidžiju, sous chefa Le Meridien Lava, azijskoj – odnosno japanskoj gastronomiji. Nakon godina usavršavanja po brojnim restoranima svoje je mjesto pronašao u restoranu hotela Le Méridien Lav, gdje se kako kaže formirao kao kuhar, uspješno savladao sve izazove brojnih odjela te danas sa zadovoljstvom vodi brigu o svim tim odjelima i zajedno s timom stvara nove kulinarske talente.
U sklopu dana azijske kuhinje u restoranu Port74 imate priliku isprobati razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Tu je i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine i zanimljivi deserti kao što je japanski cheesecake. Približava nam se i Valentinovo, pa će zaljubljeni moći uživati u Azijskom jelovniku za dvoje.
Sous chef Jazidžija povukao je i paralelu između dalmatinske i japanske kuhinje, u smislu naglaska na svježim namirnicama, posebice morskim plodovima. “I Japan i Dalmacija mogu se pohvaliti bogatom raznolikošću ribe. Primjerice, Sushi i Sashimi primjer su jednostavnosti, čistoće sastojaka. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Japanski način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja.”
U tom iskustvu možete uživati sve do 6. ožujka , u predivnom ambijentu restorana Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav.
Prednosti oraha su višestruke. Savršeni su za zdravlje mozga i srca.
23 listopada 2024
Chad Michael Murray 2004. godine našao se na listi "najseksi muškaraca godine" časopisa People, a sad je za isti medij otkrio što za njega znači pojam seksi.
23 listopada 2024
Slavko Sobin pridružuje se glumačkoj ekipi serije "El Turco" s Canom Yamanom, donoseći novu dimenziju ovoj uzbudljivoj produkciji!
23 listopada 2024
Kako to izgleda kad Lejla Filipović stigne na vjenčanje, još smo jednom vidjeli u najnovijim objavama bivše Miss Hrvatske.
23 listopada 2024
ToMa je oduševljen ljepotama grada i njegovim znamenitostima!
23 listopada 2024