Kada je riječ o gastronomiji, Hrvatska je poznata po specifičnim okusima vezanim uz regije. Split oduševljava tjesteninama, Lika janjetinom, Zagreb štruklima, a Međimurje mesom z tiblice. No, kada posjetite Rijeku, svi će vam putokazi voditi prema Šetalištu Joakima Rakovca, gdje kultni restoran Paris već desetljećima očarava goste vrhunskom janjetinom i teletinom ispod peke te slavnom slasticom Rigojanči.
Ovoga puta, Paris ide korak dalje – nova gastro atrakcija, pizza Fiumana, osvaja srca i nepca svih koji je probaju!
Najbolja pizza u Rijeci
Suvlasnik restorana, Borjan Suzić, objašnjava kako je pizza Fiumana rezultat dugogodišnjeg slušanja želja gostiju i ljubavi prema izvrsnoj hrani: “Ugostiteljstvom se bavimo godinama i znamo koliko je važno ponuditi gostima nešto posebno. Pizza Fiumana je naša gastro inovacija za 2024. godinu. Prvo smo je predstavili u pivnici Cont, a sada je podižemo na višu razinu u Parisu, gdje dolazi direktno iz krušne peći s pogledom na more.”
Što čini pizzu Fiumanu tako posebnom?
Ova pizza nije obična – nastala je iz autorskog recepta poznatog pizzaiola Franka Rajkovića, koji je spojio tradicionalne tehnike izrade tijesta s modernim gastronomskim trendovima. Ključni sastojak je tijesto, koje se priprema čak 48 sati koristeći fino brašno, infuziranu vodu ječma i prirodni kvas. Rezultat je rahlo, lako probavljivo tijesto koje stvara savršenu podlogu za bogate, pomno birane sastojke poput pršuta San Daniele, burrate di Puglia, mozzarelle Fior di Latte, stracciatelle di burrata i maslinovog ulja domaće proizvodnje.
Gastro doživljaj za sva čula
Kako ističe Rajković, svaka pizza Fiumana priča svoju priču: “Tijesto je lagano, a sastojci su birani tako da svaka kombinacija donosi poseban užitak. Cilj je bio kreirati nešto autentično što istovremeno odaje počast riječkoj gastro tradiciji.”
Brojni komentari na društvenim mrežama potvrđuju da je pizza Fiumana već postala nezaobilazan dio riječke gastro scene. Posjetitelji ne kriju oduševljenje, a mnogi ističu kako ovako dobru pizzu nisu jeli godinama.
Ako tražite iskustvo koje spaja vrhunsku hranu, predivan ambijent i pogled na more, kultni restoran Paris s pizzom Fiumanom bit će destinacija kojoj ćete se uvijek vraćati. U Rijeci je sada nezamislivo ne svratiti na ovu gastro deliciju!
U riječkoj Galeriji Kortil otvorena je izložba Memoria fotografa Filipa Koludrovića koja donosi presjek njegova višegodišnjeg profesionalnog i autorskog rada. Izložba je u Rijeku privukla brojne uzvanike iz cijele regije.
U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju održano je predstavljanje suradnje Henkela i Konzuma gdje je uručena donacija SOS Dječjem selu Hrvatska u vrijednosti od 10.000 eura za potporu financiranja grijanja tijekom zimskih mjeseci.
Pojaviti se na videozidu NBA utakmice pred 19.000 ljudi u dvorani i nebrojeno televizijskih gledatelja velika je želja svih ljubitelja tog dvoranskog sporta, a u svijetu sporta pomalo i stvar prestiža. Upravo to lijepo iskustvo doživjeli su učenici zagrebačke Prve privatne gimnazije s pravom javnosti koji su otputovali u Boston kako bi sudjelovali na prestižnoj međunarodnoj debatnoj konferenciji.
Plastične boce su postale simbol jednokratne potrošnje i ogromnog pritiska na okoliš. No, sama činjenica da je jednoj plastičnoj boci potrebno 450 i više godina da se razgradi u prirodi stvara sliku ozbiljnog problema za sve nas.
Nakon brojnih rasprodanih predstava u zagrebačkoj Ludoj kući i splitskoj Lori, naš najzabavniji mađioničar Luka Vidović najavljuje nove predstave svog spektakularnog magic showa „U čemu je trik?“ u dva najveća hrvatska grada, u veljači i ožujku.
Pravilno očuvanje salate je ključno za zadržavanje njezinih hranjivih sastojaka i svježine. U slučaju da ne planirate salatu iskoristiti odmah, sačuvajte je uz ovih nekoliko savjeta.