
Zašto su novogradnje izvan Zagreba postale hit među kupcima?
U posljednje vrijeme sve je veća potražnja za novogradnjama na atraktivnim, ali mirnijim lokacijama izvan samog centra Zagreba.
25 travnja 2025
Kada je riječ o gastronomiji, Hrvatska je poznata po specifičnim okusima vezanim uz regije. Split oduševljava tjesteninama, Lika janjetinom, Zagreb štruklima, a Međimurje mesom z tiblice. No, kada posjetite Rijeku, svi će vam putokazi voditi prema Šetalištu Joakima Rakovca, gdje kultni restoran Paris već desetljećima očarava goste vrhunskom janjetinom i teletinom ispod peke te slavnom slasticom Rigojanči.
Ovoga puta, Paris ide korak dalje – nova gastro atrakcija, pizza Fiumana, osvaja srca i nepca svih koji je probaju!
Suvlasnik restorana, Borjan Suzić, objašnjava kako je pizza Fiumana rezultat dugogodišnjeg slušanja želja gostiju i ljubavi prema izvrsnoj hrani: “Ugostiteljstvom se bavimo godinama i znamo koliko je važno ponuditi gostima nešto posebno. Pizza Fiumana je naša gastro inovacija za 2024. godinu. Prvo smo je predstavili u pivnici Cont, a sada je podižemo na višu razinu u Parisu, gdje dolazi direktno iz krušne peći s pogledom na more.”
Ova pizza nije obična – nastala je iz autorskog recepta poznatog pizzaiola Franka Rajkovića, koji je spojio tradicionalne tehnike izrade tijesta s modernim gastronomskim trendovima. Ključni sastojak je tijesto, koje se priprema čak 48 sati koristeći fino brašno, infuziranu vodu ječma i prirodni kvas. Rezultat je rahlo, lako probavljivo tijesto koje stvara savršenu podlogu za bogate, pomno birane sastojke poput pršuta San Daniele, burrate di Puglia, mozzarelle Fior di Latte, stracciatelle di burrata i maslinovog ulja domaće proizvodnje.
Kako ističe Rajković, svaka pizza Fiumana priča svoju priču: “Tijesto je lagano, a sastojci su birani tako da svaka kombinacija donosi poseban užitak. Cilj je bio kreirati nešto autentično što istovremeno odaje počast riječkoj gastro tradiciji.”
Brojni komentari na društvenim mrežama potvrđuju da je pizza Fiumana već postala nezaobilazan dio riječke gastro scene. Posjetitelji ne kriju oduševljenje, a mnogi ističu kako ovako dobru pizzu nisu jeli godinama.
Ako tražite iskustvo koje spaja vrhunsku hranu, predivan ambijent i pogled na more, kultni restoran Paris s pizzom Fiumanom bit će destinacija kojoj ćete se uvijek vraćati. U Rijeci je sada nezamislivo ne svratiti na ovu gastro deliciju!
Kate i princ William 14. godišnjicu braka provest će u Škotskoj, zemlji u kojoj su se upoznali, koristeći titule vojvode i vojvotkinje od Rothesaya.
25 travnja 2025
Tina Knowles otkrila da joj je dijagnosticiran rak dojke, a kroz teško razdoblje najveća podrška bile su joj kćeri Beyoncé i Solange te bliski prijatelji.
25 travnja 2025
Bella Hadid objavila emotivnu čestitku u povodu Giginog 30. rođendana, prisjetila se djetinjstva i zahvalila sestri na ljubavi, podršci i prijateljstvu.
25 travnja 2025
Ella Dvornik osvrnula se na svoj novi životni mir, majčinu operaciju, brak i odluku da ne želi više djece jer je zadovoljna obitelji kakvu već ima.
25 travnja 2025
Jacquemus banana-sandale koje nosi Nina Badrić spoj su udobnosti i dizajna, a trendovski ih je uparila s pidžama-kompletom iz Zare.
25 travnja 2025