Upravo je jedan takav bio i Panona Mare afterwork event u divnom ambijentu restorana Matrix posvećeno slatkovodnoj ribi i novim, najhrskavijim paniranim proizvodima domaće proizvodnje. Dugogodišnji glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, poznati chef Tomica Đukić oduševio je goste večerom u četiri slijeda kroz koje je spojio tradiciju i inovaciju, predstavivši svo bogatstvo slavonskih, domaćih i sezonskih okusa.
Glavne zvijezde večeri bili su najhrskaviji Panona Mare panirani proizvodi spravljeni od prvoklasnih komada slatkovodne ribe, koji se u trenu pretvaraju u zdrav i hranjiv obrok za cijelu obitelj. Jednostavno i brzo se pripremaju – u tavici, fritezi na vrući zrak ili pećnici, a poslužiti se mogu kao predjelo ili glavno jelo u raznim kombinacijama, povrćem, u obliku salate ili sendviča. Hrskavi čips od šarana dolazi u klasičnom, pikantnom i curry okusu, dok su onima najmanjima zasigurno favorit fishnuggetsi u obliku ribice, srca, zvijezde ili broda. Riba je isključivo domaćeg porijekla, uzgajana u ribnjacima smještenim u netaknutoj prirodi slavonskih šuma i brežuljaka središnje Hrvatske, a ponosno nosi i oznaku Odabrale mame jer mame znaju što je najbolje za njihove obitelji! Proizvodi se mogu pronaći u u prodavaonicama Super Konzuma, Plodina i Kauflanda u gradovima diljem Hrvatske.
Na stolu su se tako našli fish&chips u domaćoj izvedbi – čips od šarana s modernom verzijom krumpir salate; rižoto od dimljenog šarana obogaćen nježnom kremom od pečene kruške te agrodolceom i uljem limuna koji su unijeli suptilnu citrusnu notu i dodatnu dimenziju okusa; medaljoni soma u kremastom i aromatičnom umaku od pečenog hrena uz koje su bili posluženi šparoge i cous-cous koji su odlično povezali okuse ribe i umaka, dok su sitno nasjeckani čvarci s ljutom papričicom dali jelu pikantnu notu. Jela su savršeno dopunila Martin Albus višestruko nagrađivana vina – Silvanac zeleni, Sauvignon i Frankovka, popularne sorte vinarije Orahovica.
Za desert koji je malo koga ostavio ravnodušnim, Tomica je poslužio tortu od rogača i amber čokolade prelivenu umakom od prženih lješnjaka uz koju se savršeno sljubio dobro poznati orahovački Martin Albus liker od lješnjaka – trostruki svjetski šampion.
U kulinarskim kreacijama uživali su i poznati gastro influenceri poput Marije Mazalin, Mile Butorca, Darka Kontina, Milice Šundov Šupe, Slavice Šagolj, Vedrana Boškovića, Petre Sabljić, Lucije Wagmann Galar, Nine Kajser Labaš, Andree Cukrov i Tanje Pastuovi
Klaić. Sudeći po njihovim reakcijama, ovo nezaboravno gastronomsko iskustvo pokazalo je kako slatkovodna riba – uz malo kreativnosti i kvalitetne sastojke – može biti temelj vrhunske gastronomije. Jer uz Panona Mare sve je moguće!
Program je s izuzetnom energijom i šarmom vodio Domagoj Jakopović Ribafish koji je goste poveo na čarobno putovanje kroz sve ljepote Slavonije, ponajviše one okusne, dok se za glazbeni ugođaj i afterwork atmosferu pobrinuo DJ Stanko Bondža. Poseban dodatak večeri bio je pub kviz na temu slatkovodne ribe, koji je izazvao puno smijeha, razmišljanja i timskog duha, a pitanja je osmislio popularni kviz majstor Silvije Pleština, autor pitanja za Potjeru.
U Zagrebu je otvoreno novo, posebno mjesto koje nudi mnogo više od kupovine nakita – prostor u kojem se susreću umjetnost, miris, emocija i dizajn. Dobro došli u Lykke showroom, najnježniji kutak Palmotićeve ulice koji će vas osvojiti na prvo udisanje.
Ljeto je tu, a s njim i želja za laganim, praktičnim i stilski upečatljivim dodacima koji nam olakšavaju uživanje u suncu, moru i svakom slobodnom trenutku. Upravo takav je novi hit ovog ljeta – kolekcija Peshtemal Terra, ručno izrađenih ručnika koji donose dašak tradicije, prirode i funkcionalnosti u svaki ljetni dan.
Ako ste ovog vikenda pokušali stići na Krk, vrlo vjerojatno ste se našli u nepreglednoj koloni – i niste bili jedini. Svi su imali isti cilj: spektakularno otvorenje ljeta u Diamond Clubu, koje je predvodio jedan jedini – Zdravko Čolić. Atmosfera? Filmska. Emocija? Do maksimuma. A klub? Ispunjen do posljednjeg mjesta.
U bajkovitom ambijentu splitskog Caffe del Mara Grand Hotela Palazzo, pod zlatnim zalaskom i uz šapat mora, održana je večer koja će se dugo pamtiti. Grand finale izbora za Jana Nails Miss i Mistera turizma Hrvatske 2025. odisalo je glamurom, elegancijom i iskrom mediteranskog šarma, a večer su obilježili ne samo ljepota i stil, već i autentičnost kandidata koji će Hrvatsku predstavljati na svjetskoj sceni.
Nakon nezaboravnog jutarnjeg koncerta na Srđu, kojim je u Dubrovniku dočekala prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, violončelistica Ana Rucner nastavila je proslavu jubilarnog 15. izdanja projekta „Pozdrav ljetu“ večernjim koncertom na arheološkom nalazištu Vižula u Medulinu. U impresivnom ambijentu uz zalazak sunca, publika je uživala u emotivnom i glazbeno bogatom nastupu koji je ove godine imao posebno značenje – prvi put nakon dužeg vremena na pozornici se okupila cijela obitelj Rucner.
Koliko puta ste prešutjeli nešto samo zato što ste mislili da „nije za javnost“? Koliko ste puta u sebi nosili pitanja, misli ili strahove koji su vas tiho razarali, samo zato što je netko jednom rekao da o tome nije primjereno govoriti?
Na samom pragu ljeta, u onom neponovljivom trenutku kada se zora pretvara u dan, a sunce se stidljivo uspinje nad Dubrovnikom, violončelistica Ana Rucner još je jednom pokazala da glazba ima moć zaustaviti vrijeme. U njezinom već kultnom koncertu Pozdrav ljetu, održanom na Srđu po petnaesti put, ove godine nije vladala samo glazba – nego i tišina, kontemplacija i duboka osobna emocija.
U raskošnom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta, Ana Radišić sinoć je proslavila pet godina svog autentičnog podcasta – projekta koji je dotaknuo tisuće srca. Ova posebna večer bila je više od slavlja – bila je to emotivna retrospektiva jednog intimnog medijskog putovanja, začinjena glazbom Tonyja Cetinskog i trenucima koji su dirnuli do suza. Na pozornici su se ispreplele riječi, note i sjećanja, a publika je bila svjedok još jednog velikog koraka – predstavljanja Anine prve knjige. U maniri koja joj priliči, Ana je i ovu večer pretvorila u prostor povezanosti, inspiracije i zahvalnosti. Bila je to večer koja se ne zaboravlja – iskrena, duboka i nevjerojatno osobna.
Ako vam je u posljednje vrijeme na društvenim mrežama počela iskakati reklama za Locanda alle Vigne, vinariju u talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia, niste jedini. Ova šarmantna enogastronomska oaza, smještena na svega tri sata vožnje od Zagreba, u posljednjih je nekoliko mjeseci postala jedno od najtraženijih izletišta za istinske hedoniste iz Hrvatske.