HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova.

Uz blagdanske melodije, svjetlucave dekoracije i mirise iz kuhinje koji bude najljepše uspomene, ove smo godine otkrili kako tradicija može zasjati u modernom ruhu. Na ELLE Cook & Mingle Brunchu by Čakovečki mlinovi, održanom u šarmantnom ambijentu RougeMarin bistroa, palenta – često zaboravljena zvijezda naših smočnica – osvojila je glavnu ulogu na blagdanskom stolu.

Ovaj nezaboravni događaj okupio je ljubitelje dobre hrane, influencere i zaljubljenike u kuhanje, donoseći raskošne okuse, blagdansku atmosferu i pregršt inspiracije za sve one koji žele spojiti zdravlje i kreativnost u svojim jelima. Uz stručne savjete nutricionistice Ivane Barišić, saznali smo da je palenta prava superfood namirnica – bogata vlaknima, vitaminima B skupine i mineralima poput magnezija i fosfora. Idealna je za sve uzraste, a posebno za one koji biraju zdrave, brze i bezglutenske obroke.

Zvijezda blagdanskog stola

Palenta je tako dobila u potpunosti novu dimenziju, a opisuje ju se i kao anti-age namirnicu. Naime, promiče zdravlje crijeva i sprečava takozvane “glukozne spikeove” koji se događaju u našem tijelu nakon konzumacije raznih prerađenih namirnica. Palenta u svim svojim oblicima predstavlja pravi adut koji ćemo uvesti u našu prehranu, jer kako kaže Ivana Barišić, kada smo zdravi iznutra, to se onda vidi i izvana.

Zbog toga nam je bilo izrazito zadovoljstvo jutro započeti s mirisima i zvukovima kuhanja, kada su naši poznati influenceri udružili snage s renomiranim chefom Marinom Medakom. Marco Cuccurin, Marija Mazalin, Maja Jalšovec, Ana Zelić i Katarina Đozović, uz našu glavnu urednicu Jelenu Veljaču, okušali su se u pripremi pomno osmišljenih recepata koji su na maštovit način istaknuli kvalitetu proizvoda Čakovečkih mlinova a njihova inovativna i svestrana, prirodna neinstant palenta, koja je spremna za samo 5 minuta, bila je ključna namirnica u cijeloj priči!

U opuštenoj atmosferi, uz smijeh i zvukove kuhanja, chef Marin Medak i poznati influenceri pripremali su jedinstvene recepte s palentom, donoseći dašak tradicije u modernu kuhinju. Na meniju su se našli kukuruzni salenjaci s marmeladom od marelice, kukuruzni kuglof sa sušenim marelicama i glazurom od bijele čokolade, ali i inovativna slana jela poput kukuruznog vafla s pestom od sušenih rajčica i tostiranih žganaca s jogurtom i orašastim plodovima. Svaki zalogaj bio je prava božićna bajka!

Toplina zajedništva i mirisi djetinjstva

Posebnu čar događaju dale su uspomene na recepte iz djetinjstva, koje su naši gosti s veseljem podijelili. “Ovaj brunch me vratio u dane kad su mirisi palente ispunjavali dom. Sada znam koliko je zapravo vrijedna i neizostavna na mom stolu“, izjavila je glumica Barbara Nola, s kojom su se složili Lana Gojak, Tea Dujmić, Igor Jadan, Hungry Mile, Kiti Iveta, Mate Rončević i drugi gosti koji su iz prve ruke, u opuštenoj atmosferi, degustirali jela naših influencera pripremljenih prema receptima chefa Medaka.

Uz personalizirane kartice s duhovitim porukama poput “S tobom dijelim sve… osim salenjaka!”, razgovori o hrani i blagdanskim tradicijama dodatno su ugrijali srca svih prisutnih.

ELLE Cook & Mingle brunch pokazao je kako tradicija i moderni pristup prehrani idu ruku pod ruku. Palenta, kao pravi superheroj zdrave kuhinje, zasluženo je bila u središtu pozornosti, a svi prisutni su otišli puni inspiracije i novih ideja za vlastite kulinarske avanture.


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025