Blagdanska čarolija: Palenta kao superfood zvijezda!
Poznati gastro influenceri oduševili su palentom na ELLE Cook & Mingle brunchu, donoseći blagdanske okuse i zdrave recepte s palentom kao zvijezdom stola.
21 studenoga 2024
Podcasterica i poduzetnica bila je gošća na Sveučilištu VERN' gdje je pričala o ulozi PR-a u vlastitom brendiranju.
O važnosti autentičnosti u javnom nastupu i vlastitom brendiranju, na Sveučilištu VERN’ studentima treće godine prijediplomskog studija Odnosi s javnošću pričala je Ana Radišić, pravnica, TV voditeljica, kreativna producentica, podcasterica i poduzetnica. Ana je na poziv predavača Hrvoja Ratkića bila gošća na kolegiju „Osobni odnosi s javnošću“, a kako je cilj studija dati studentima što više praktičnog znanja koje će im najjasnije pokazati kako funkcionira realno poslovno okruženje, voditeljica je prezentirala što je kroz 16 godina, koliko je prisutna u medijskom svijetu, naučila te što smatra ključnim za uspjeh. Tako je Ana ispričala kako je kao dijete bila iznimno znatiželjna, a tu je karakternu crtu zadržala do današnjih dana i vjeruje da ju je baš to dovelo do poslovnih uspjeha, baš kao i svestranost. U djetinjstvu je išla u glazbenu školu i trenirala košarku, a to ju je naučilo disciplini, prihvaćanju uspona i padova kao i timskom duhu. Televizijsku karijeru počela je na riječkom Kanalu Ri gdje je svaki novi korak bio izlazak iz zone komfora pa se prisjetila svog prvog javljanja uživo, svega mjesec dana nakon što je počela raditi.
„Imala sam devetnaest godina, puna treme uz milijun grešaka, ali odradila sam i baš tada probila sve svoje granice straha“, iskreno je priznala voditeljica koja je s 23 godine iz Rijeke preselila u Zagreb zbog posla. Uz to je paralelno studirala i pravo koje je kaže završila zahvaljujući velikoj upornosti i jasnom fokusu na cilj.
„Živjela sam u iznajmljenoj garsonjerici, bez auta, sama. Posao mi je bio na drugom kraju grada. Krenula sam od nule, ali sam imala iskustvo koje mi je riječka televizija podarila te sam odlučila iskoristiti priliku koja mi je dana“, kazala je Ana koju je put preko CMC-a i glazbe doveo do RTL-a na kojem je provela pet godina, a na kojem je, između ostalog, dobila priliku raditi i autorski projekt. Ana je studentima VERN’a istaknula kako je u svemu tome bila važna njezina autentičnost, a naročito u segmentu medija i vlastitog pozicioniranja u javnosti.
„Svjesna sam da postoji interes za moj privatni život, ali nastojim ga zadržati u svoja četiri zida. Trudim se da razlog za moje pojavljivanje u medijima bude samo moj posao“, ispričala je Ana koja od 2020. ima vlastiti podcast u kojem gostuju razne inspirativne osobe iz društvenog i javnog života. To je ujedno studentima koji će biti budući medijski djelatnici i PR stručnjaci poslužilo kao najbolji primjer moderne sinergije online i offline svijeta, o čemu na studiju uče teorijski i praktično.
„U podcast sam krenula u jeku pandemije, uložila sam svu ušteđevinu, snimala u malom unajmljenom stanu s posuđenom rasvjetom i nisam požalila. Svi moji gosti inspirirali su me da se usudim napraviti veće korake i to se pokazalo uspješno“, prepričala je Ana koja je prva u regiji odradila podcast uživo u kojem je ugostila 20-ak gostiju u šest sati programa.
Ana je studentima VERN’a poručila da trebaju slijediti svoje želje, odnosno svoje oblake koji su postali njezin zaštitni znak. „Svi mi imamo svoje oblake, odnosno svoje ciljeve, a ako smo autentični, iskreni, znatiželjni i stvari radimo iz ljubavi i s ljubavlju, vjerujem da te oblake, ma što oni bili, zaista možemo dohvatiti“, zaključila je Ana.
Anja Alavanja otkrila recept za shashuku, savršeno jelo za svaki obrok.
21 studenoga 2024
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024
Ako se poznate Hrvatice pita, boja vina još uvijek je itekako u trendu.
21 studenoga 2024
Slavna pjevačica Nataša Bekvalac ostavila je bez daha sve prisutne na zabavi Gala Celebrities Night powerd by Hello x Story x Gloria kad se pojavila u haljini koja prekriva malo no otkriva puno stila.
21 studenoga 2024
U predblagdanskom ozračju restorana Zinfandel’s organizatori Fooling Around by Fuliranje: Esplanade Zagreb hotel, kreativna agencija Kokoš ili jaje i MPG agencija pretpremijerno su predstavili gastronomsku ponudu ovogodišnjeg izdanja najsofisticiranijeg adventskog događanja u Zagrebu.
21 studenoga 2024