HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Kako putovati avionom s vjenčanicom? Bez obzira na to namjeravate li imati raskošno talijansko vjenčanje poput Amal i Georgea Clooneyja ili Kourtney Kardashian i Travisa Scotta, ili vas i vašeg odabranika srce vuče na neku od čarobnih hrvatskih destinacija poput Dubrovnika ili Hvara, sigurno ste svjesni da putovati s vjenčanicom nije lak zadatak.

Ako se spremate za putovanje s avionom pa s vama leti i vjenčanica iz vaših snova, savjetujemo vam da napravite pravi mali plan putovanja kako bi vjenčanica na destinaciju stigla neoštećena, a vi na vjenčanju u njoj izgledali spektakularno.

Donosimo pravila za putovanje s vjenčanicom koja će vam olakšati proces!

Mnoge zanima kako putovati avionom s vjenčanicom?

Sve, ali baš sve što vam je bitno za vjenčanje, od cipela, nakita i podvezice do donjeg rublja, imajte u ručnoj prtljazi. Nemojte riskirati da se vaš kovčeg izgubi, pa da morate trošiti vrijeme i živce na to da ga pronađete i da, možda, na dan vjenčanja nemate uz sebe sve što vam je potrebno. To vrijedi i za vjenčanicu koju uvijek morate imati na oku.

Navlaka za vjenčanicu je obavezna

Posebna navlaka za vjenčanicu (a i za odijelo vašeg budućeg supruga) je neophodna. Nemojte štedjeti na njoj i riskirati da vam se vjenčanica zaprlja ili uništi!

Upitajte dizajnera ili salon za savjet

Tko će znati bolje kako spakirati i sigurno prenijeti vjenčanicu iz jednog grada u drugi od salona u kojem ste je kupili? Sigurno će vam rado dati savjet.

Kako putovati avionom s vjenčanicom? Prije puta nazovite aviokompaniju

Oni će vam savjetovati kako najbolje izvesti putovanje s vjenčanicom. Doznat ćete kakva su pravila, kako putovati avionom s vjenčanicom, i možete li, uz eventualnu dodatnu naplatu, vjenčanici osigurati ”njezino mjesto” u avionu. Stjuardese i stjuardi će tada biti obaviješteni o vašem ‘dragocjenom teretu’ kako bi mogli obratiti pažnju i pomoći vam.

PROČITAJTE: Vjenčanica je tada bila hit: Zvijezda serije Seinfeld otkrila da joj je lady Di bila modna inspiracija

Savjet plus – nemojte trpati vjenčanicu u kofer. Osim ako je riječ o slip haljini ili bijeloj ljetnoj haljinici, skupu vjenčanicu s ručno izrađenim detaljima nemojte gurati u kovčeg kako bi si “olakšali stvari”. Neće vam biti lako ako na dan vjenčanja u ogledalu primijetite rupu ili zgužvani til koji je nemoguće samo tako izravnati.

Ima li hotel parno glačalo?

Prije putovanja raspitajte se i doznajte kako se vjenčanica može i smije glačati, a ako je para dozvoljena (što je u većini slučajeva tako), nazovite hotel i zamolite da vam pripreme glačalo na paru.

druge vijesti