HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jedan od najvećih izazova je ostati unutar financijskog budžeta, a pritom ne kompromitirati kvalitetu i doživljaj. Je li uopće moguće organizirati nezaboravno vjenčanje bez stresa oko troškova? Uz stručnu pomoć i malo planiranja, itekako jest!

U moru trendova i „must-have“ elemenata, mnogi parovi preplaćuju stvari koje često nisu ključne za uspjeh vjenčanja. Luksuzne pozivnice koje završavaju zaboravljene u ladicama, raskošni cvjetni aranžmani koji prolazno impresioniraju, te skupi efekti poput vatrometa samo su neke od stavki na kojima se može uštedjeti. Umjesto toga, fokus bi trebao biti na onome što će gosti zaista pamtiti: vrhunskoj hrani, dobroj glazbi i toploj atmosferi. Upravo zato sve više parova odlučuje se za dvorane poput onih u Gastro Globusu, gdje je kvaliteta na prvom mjestu, a usluga prilagođena stvarnim potrebama mladenaca.

Razumno određivanje budžeta ključno je za izbjegavanje financijskog stresa. Stručnjaci savjetuju da se iznos definira unaprijed i rasporedi prema prioritetima. Hrana, piće i glazba često su najvažniji dijelovi svadbene proslave, dok se dekoracije i ostali dodaci mogu prilagoditi bez gubitka na ukupnom dojmu. U Gastro Globusu, primjerice, mladenci ne moraju brinuti o skrivenim troškovima – meniji uključuju sve, od svadbene torte do raskošnog slatkog stola s kolačima, voćem i moussevima, čime se izbjegavaju nepredviđeni izdaci.

Kako smanjiti troškove bez ugrožavanja kvalitete? Razmislite o sezonskom cvijeću, jednostavnim, ali elegantnim dekoracijama poput svijeća, ili kasnijem posluženju jela na buffet stolu, što ne samo da smanjuje cijenu već i povećava zadovoljstvo gostiju. Dodatno, Gastro Globus nudi posebne cijene menija za petak, što je izvrsna opcija za parove koji žele uštedjeti, a zadržati vrhunsku kvalitetu.

Koliko košta organizacija vjenčanja?

Naravno, postoje elementi na kojima se ne isplati štedjeti. Dobar bend ili DJ ključni su za atmosferu, dok profesionalni fotografi osiguravaju da uspomene na taj dan ostanu zabilježene za cijeli život. Ipak, nije nužno pretplatiti takve usluge – manje poznati, ali talentirani umjetnici često nude inovativna i kvalitetna rješenja po povoljnijim cijenama.

Skriveni troškovi često iznenade parove, no pravilnim planiranjem moguće ih je izbjeći. Transparentnost je ono što izdvaja Gastro Globus, gdje mladenci znaju što dobivaju za svoj novac. Njihove dvorane nude elegantne dekoracije uključene u cijenu menija, a svaki gost može uživati u bogatoj ponudi hrane i pića bez dodatnih troškova.

Ako ste u potrazi za savršenim mjestom koje kombinira vrhunsku kvalitetu, transparentnost i kreativna rješenja za smanjenje troškova, pozivamo vas na Dane otvorenih vrata restorana Gastro Globus, 9. i 10. siječnja 2025. godine! Doživite čaroliju tri prekrasno uređene dvorane, kušajte izvanrednu ponudu jela i pića te osigurajte posebne pogodnosti i ekskluzivne popuste. Vaše vjenčanje iz snova može biti stvarnost, i to bez stresa oko troškova!

dani vjenčanja

Koje su stvari na koje parovi potroše previše novca, a nisu toliko bitne za doživljaj vjenčanja?

Previše novca često ide na personalizirane detalje poput luksuznih pozivnica, pretjerano raskošnih dekoracija, ili skupih poklona (zahvalnica) za goste koji obično završe zaboravljeni. Također, skupa rasvjeta i dodatni efekti poput vatrometa mogu biti nepotrebni za dobru atmosferu.

Kako odrediti realan budžet koji neće ugroziti financijsku budućnost novopečenog bračnog para?

Naš je savjet da najprije odredite iznos (budžet) koji si možete priuštiti bez zaduživanja. Odredite prioritete, primjerice menu i fotograf ili bend te im dodijelite najveći dio budžeta. Preostali dio budžeta preusmjerite na manje važne stavke. Uvijek ostavite 10-15% budžeta za nepredviđene troškove. Ključ je u planiranju i pridržavanju plana.

dani vjenčanja

Na kojim elementima vjenčanja stvarno ne vrijedi štedjeti?

Naša preporuka je da to svakako budu hrana i piće. Gosti će se najviše sjećati kvalitete jela i usluge. Porazgovarajte sa svojim prijateljima ili rodbinom koji su nedavno imali svadbenu svečanost te ih pitajte koje su najčešće povratne informacije primali od svojih gostiju. Tako ćete najbolje znati što gosti pamte i što je njima važno. Druga najvažnija stavka jest dobar bend ili DJ koji će se pobrinuti za stvaranje odlične atmosfere. Fotograf je također važan jer foto&video ostaju za cijeli život. Ipak, nemojte pretplaćivati tu uslugu. Ukoliko ste planiranje započeli na vrijeme razmotrite i manje poznat foto studio koji kvalitetno radi ali se na tržištu još nisu pozicionirali. Mođete dati priliku i mladim, još neafirmiranim foto umjetnicima koji često imaju odlične i inovativne prijedloge za svadbeni book.

Koji su kreativni načini za smanjenje troškova koje možete primijeniti bez da gosti primijete razliku?

Uvijek dajte prednost sezonskom cvijeću za dekoracije ili razmislite o jednostavnijem uređenju (npr. svijeće). Mi smo, u Gastro Globusu, svjesni koliko dekoracije mogu koštati te svojim mladencima osiguravamo visoke svijećnjake (tri opcije) koji su uključeni u cijenu menija. Mladenci mogu uštedjeti i ako se, primjerice, odluče na posluživanje kasnog jela iza ponoći na buffet stolu za čak 3,00 eur manje po osobi. Osim što će tako osjetno uštedjeti, gosti su ovim načinom posluživanja jako zadovoljni jer ne dolazi do hlađenja hrane te imaju puno veći izbor u odnosu na klasično posluživanje. Cijena menija petkom je niža u odnosu na cijenu menija subotom što je jedna opcija za smanjenje troškova dok se pritom ne odstupa od kvalitete. Izbjegavajte nepotrebne dodatke poput personaliziranih natpisa ili izrade menija za svakog gosta.

dani vjenčanja

Kako izbjeći impulsivne odluke pod pritiskom i “must-have” trendove koji mogu probiti budžet?

Imajte popis prioriteta i jasno definirajte što je vama najvažnije. Dajte si vremena za razmišljanje prije donošenja bilo kakve odluke. Konzultirajte se s nekim iskusnim u organizaciji vjenčanja ili prijateljima koji su već prošli to iskustvo. Nemojte osjećati pritisak da slijedite trendove – fokusirajte se na ono što odražava vas kao par. Recimo, jedan od trendova je i najam koktel majstor što bitno utječe na ukupni trošak svadbene svečanosti. Svaki menu Gastro Globusa uključuje koktel šank sa čak šest različitih opcija koktela koje sezonski mijenjamo.

Je li bolje imati više gostiju uz skromniji meni ili manje uzvanika uz raskošniji program?

To ovisi o vašim željama. Ako volite intimniju atmosferu, manji broj gostiju omogućuje kvalitetniju interakciju i više pažnje na svakog uzvanika. Veći broj gostiju uz skromniji meni može biti bolji izbor ako vam je cilj uključiti više obitelj i prijatelje, tada se fokusirajte na atmosferu i iskustvo vaših gostiju.

dani vjenčanja

Koji su skriveni troškovi na koje parovi često zaborave u početnom planiranju?

Dobro proučite menije i dodatne usluge. Provjerite da li je svaki slijed jela uključen u cijenu menija. Vrlo često se slijed jela koji mladenci podrazumijevaju na svadbi (primjerice, kasno jelo iza ponoći ili slatki stol), mora doplatiti više.

Tim Gastro Globusa o takvim stvarima vodi računa te tako nemamo dodatnih troškova pored cijene menija. U svaki od naših menija uključena je i svadbena torta i slastice za sve uzvanike. Uvijek rado sugeriramo slatki stol uz kojeg mladenci, osim kolača dobiju i svježe voće te mousseve što neće utjecati na ukupnu cijenu menija.

Planiranjem i transparentnošću moguće je značajno smanjiti stres i financijske komplikacije

Pozivamo vas na Dane otvorenih vrata restorana Gastro Globus, 9. i 10. siječnja 2025.! Doživite naše tri prekrasno uređene dvorane, savršene za svaki stil vjenčanja, isprobajte izvanrednu ponudu hrane i pića te dogovorite svoj savršeni dan uz posebne pogodnosti i ekskluzivne popuste Gastro Globusa i njihovih partnera – bez skrivenih troškova!

dani vjenčanja

druge vijesti