HELLO
Domagoj Kukec

Putovati samostalno može biti vrlo ispunjavajuće, ali isto tako može biti izazovno pronaći odredišta koja su sigurna i mogu primiti samostalne putnike. Istraživanje tvrtke za skladištenje prtljage Bounce pokazalo je koje su zemlje najbolje za solo putnike.

Zašto i nije tako loše putovati solo?

Kada je riječ o sigurnosti, istraživanje je otkrilo da je Japan najsigurnija zemlja za solo putnike u 2023. godini, djelomično zahvaljujući niskoj razini kriminala. Na drugom mjestu je Švicarska, a slijedi ju Slovenija.

putovati solo

Međutim, kada se uzmu u obzir i druge varijable, poput ekonomičnog smještaja i ugostiteljske scene, Hrvatska je najbolja zemlja za solo putnike ove godine. Ne samo da Hrvatska ima nisku stopu kriminala, već ima i povoljan smještaj, a prosječna cijena hostela iznosi samo 14,31 dolara. Hrvatska također ima mnogo restorana i aktivnosti na otvorenom, od nacionalnih parkova do predivnih plaža. Malta je druga najbolja zemlja za solo putnike, a slijedi ju Slovenija. Na popisu najboljih 10 nalaze se i Portugal, Island, Grčka, Mađarska, Španjolska, Singapur i Izrael.

putovati solo

Putovati solo je obogaćujuće iskustvo

“Putovanje samostalno može biti obogaćujuće iskustvo. Možete istraživati različite kulture i otvoriti svoj um novim načinima života, istovremeno upoznajući nove ljude”, napisao je Bounce u istraživanju. “Samostalno putovanje može, međutim, biti prilično zastrašujuće iskustvo”, navodi Bounce.

putovati solo

Kada je riječ o atrakcijama, Island je zauzeo prvo mjesto zahvaljujući velikom broju uzbudljivih lokacija, a ima 583 atrakcije na svakih 100 000 ljudi. Na drugom i trećem mjestu su Malta i Italija. Singapur je zauzeo prvo mjesto po broju restorana, i to s 212 restorana na svakih 100 000 ljudi.

Šri Lanka ima najjeftiniji prijevoz, napominje istraživanje. Putnici plaćaju prosječno šesnaest centi za jednosmjernu kartu javnim prijevozom na toj otočnoj naciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophie W (@thesophiew)

Što se tiče hostela, Hrvatska ih ima najviše, i to 19,44 hostela na 100 000 ljudi, ali Nepal ima najjeftinije hostele, s prosječnom cijenom od otprilike 3,60 dolara za noć.

druge vijesti