HELLO
Domagoj Kukec

Ako ste povremeni kućni pekar ili polu-redoviti kućni kuhar, vjerojatno imate rolu papira za pečenje u ladici ili ormaru. No, mogla bi vas iznenaditi informacija da papir za pečenje može učiniti više od jednostavnog oblaganja pleha ili omatanja ribljeg fileta u “en papillote” stilu.

TikTok autor Sidney Raz objavio je viralni video u kojem čisti kupaonsku slavinu papirom za pečenje. Bez kapi vode ili deterdženata. Razlika prije i poslije čišćenja je zaista zadivljujuća – izgledalo je kao da je riječ o dvije različite slavine.

Papir za pečenje idealan je saveznik u čišćenju

Nehrđajući čelični uređaji ne izgledaju samo moderno – također su otporniji na koroziju i habanje od drugih materijala, što ih čini odličnim dodatkom svakoj kuhinji.

papir za pečenje

Jedini iritantan faktor? Na nehrđajućem čeliku se jako brzo vide nedostaci poput otisaka prstiju i tragova tvrde vode, pa ih često morate čistiti. U komentarima TikTok videa, neki su primijetili da je papir za pečenje abrazivan, pa je odličan za uklanjanje ostataka.

PROČITAJTE: Kako obrisati prašinu bez puno muke?

Drugi su rekli da sadrži silikon – za razliku od voštanog papira, koji koristi stvarni vosak – koji se praktički prenosi na neku površinu kako bi je učinio sjajnom. Kreator Sidney Raz dodao je svoj komentar. Tvrdi da papir više ulašti površinu nego što je zapravo čisti.

papir za pečenje

Ako ovaj trik ne učini čuda za vas, komentari na TikToku ponudili su još nekoliko trikova za čišćenje nehrđajućeg čelika: neki su preporučili korištenje voštanog papira, što će sigurno ostaviti površinu iznimno sjajnom, drugi su predložili korištenje “dryer sheets”, smeđih vrećica od papira ili čak novina. Možete koristiti i malu količinu maslinovog ulja ili baby ulja kako biste pojačali sjaj.

druge vijesti