Možemo li ovo dobiti i u Zagrebu? Zdrobljeni kroasan nešto je što što prije želimo okusiti
Ovo bi moglo razljutiti fanove tradicionalnih kroasana no baš nas briga - ne možemo dočekati da ovaj trend stigne i do nas!
03 travnja 202419:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Nismo ni znali da nam u životu treba zdrobljeni kroasan, a sad kad smo vidjeli kako izgleda, ne možemo prestati misliti na njega.
Tek smo nedavno u Zagrebu dobili priliku isprobati slavne cronute, odnosno okrugle kroasane, a već sanjamo o toj slavnoj francuskoj poslastici u novom obliku koji osvaja internet.
Brojne pekarnice na TikToku su predstavile ovu ideju, a pekarnica La Levain u Londonu odvela ju je na novu razinu.
Zdrobljeni kroasan – tako jednostavna i tako slasna ideja
Slavni kroasan, za kojim već desetljećima vlada tolika pomama da se pekarnice boje da će svijetu ponestati maslaca, oduvijek je pojam vrhunca svijeta slastica i pekarskih novotarija, a nastao je u doba renesanse, inspiriran oblikom slavnih kiflica u obliku polumjeseca koje su stizale iz Beča.
Svijet je ovih dana zaludjela ideja o zdrobljenom kroasanu koji se može pripremati uz slane i slatke dodatke.
Drobljeni kroasan može postati savršena (no ne baš tako niskokalorična) baza za sendvič s avokadom i jajima, a u slatkom obliku najbolji je u verziji pekarnice La Levain, u koji svaki dan hrle posjetitelji kako bi isprobali ovo “viralno čudo”.
Zdrobljeni kroasan umočen u slatki preljev – može li bolje?
Ova pekarnica zdrobljene kroasane umače u preljeve od čokolade, karamele ili jagode, a zatim ih posipa ukusnim slatkim mrvicama.
Kažu da je ova poslastica najbolji dodatak šalici kave, a mi im zaista i vjerujemo.