
Janjetina s bižima kao iz djetinjstva – Danijela Dvornik otkrila obiteljski recept
Danijela se prvi put okušala u pripremi ovog jela, uz stručnu pomoć svoje majke.
28 svibnja 2025
Ovaj jednostavni recept za proteinsku pizzu nudi bogatstvo okusa i tekstura, uz brzu i laganu pripremu idealnu za svakodnevni obrok.
Ovaj elegantni recept u svojoj jednostavnosti nudi savršenu kombinaciju okusa i tekstura, uz mogućnost lagane pripreme koja ne zahtijeva napredne kulinarske vještine. Sastojci su prilagođeni za dvije osobe, ali, naravno, recept može zadovoljiti i apetit jedne izuzetno gladne osobe. U ovom jelu, cottage sir i jaja čine laganu, ali hranjivu osnovu, dok se pečenica, kačkavalj i šampinjoni brinu za bogatstvo okusa.
Iako blender nije neophodan, preporučuje se jer olakšava miješanje sastojaka, no, ako želite, možete ručno pomiješati smjesu. Ključni dio pripreme uključuje sjedinjavanje sira i jaja, nakon čega se postupno dodaje brašno, kako bi smjesa dobila odgovarajuću gustoću. Kada je smjesa spremna, ravnomjerno se izlijeva u pleh, čime se stvara podloga za ovo ukusno jelo.
Na vrh se nanosi klasični umak od rajčice, koji možete prilagoditi svom ukusu. Pečenica donosi savršenu slanost, kačkavalj daje bogatstvo mliječnog okusa, dok šampinjoni unose zemljani ton i blagu teksturu. Za još složeniji okus, preporučuje se dodavanje origana, začina koji bi ovom jelu dao dodatnu aromatičnu notu, iako se može izostaviti ako ga nemate pri ruci.
U blenderu (ili ručno) pomiješajte cottage sir i jaja dok ne dobijete homogenu smjesu.
Postupno dodajte brašno, pazeći da smjesa ostane glatka i bez grudica. Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje ili lagano premazan maslacem. Ravnomjerno premažite umakom od rajčice po vrhu. Dodajte narezanu pečenicu, kačkavalj i šampinjone. Po želji, pospite origano za dodatni aromatični završetak. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C dok tijesto ne postane zlatno, a sir se ne rastopi i dobije blago zapečenu koricu. Ovo jelo savršeno balansira između svježine i bogatstva, idealno za uživanje u opuštenom obroku, a istovremeno nudi profinjenu i složenu kombinaciju okusa.
Ana Begić Tahiri na crnom tepihu događanja u organizaciji časopisa Grazia zablistala je u sofisticiranom, a istovremeno ženstveno jednostavnom izdanju koje odiše klasičnom elegancijom s daškom suvremenog glamura.
10 lipnja 2025
U svijetu gdje se često čini da moć i novac kroje istinu, Blake Lively je odlučila da njezina elegancija nije samo za crveni tepih, nego i za sudnicu. Glumica, poznata po svom istančanom stilu, britkom humoru i skladnom životu sa suprugom Ryanom Reynoldsom, ovih je dana postala simbol nečega mnogo većeg od mode ili filma – postala je lice borbe za pravo žene da govori istinu bez straha od odmazde.
10 lipnja 2025
Miley Cyrus nikada nije bila samo pop zvijezda. Bila je ikona promjene, živi dokaz da pop kultura ne miruje – ona se valja, ruši granice, pa se iznova gradi. Od Disney princeze do seksualno samosvjesne buntovnice, Miley je uvijek išla protiv struje, često plivajući između vlastite autentičnosti i onoga što se očekivalo od nje. A negdje između "Wrecking Ball" i "Malibu", dogodila se jedna tiha, bijela tranzicija – pokušaj da ljubav sačuva od udara reflektora.
10 lipnja 2025
Tončica Čeljuska čestitala je rođendan kćeri Anuški snažnom porukom u kojoj opisuje njezin životni put.
09 lipnja 2025
Tatjana Dragović je danas više od bivše top‑model. Nakon blistave međunarodne karijere, usmjerila se na beauty industriju – osnovala je u Zagrebu LAB, prvi ekskluzivni beauty concept store u Hrvatskoj, u kojem se njome promiču globalni clean beauty brendovi poput Augustinus Bader, 111Skin i Ilia Beauty. Kao zaštitno lice svog koncepta, Tatjana svojim imidžem i stručnošću unosi stil i viziju u svijet njege kože – grad toliko inspirativan koliko i pretežito pariški ili londonski brendovi.
09 lipnja 2025