Gosti su se najavili u zadnji čas, a vi ne znate što biste ponudili? Prije nego što počnete panično tražiti slastičarnicu koja dostavlja do vaše adrese, pogledajte imate li sastojke za brzinski, a preukusan čokoladni mousseprema receptu jednog od nama omiljenih chefova s društvenih mreža, Lea Jurešića.
Čokoladni mouse za samo pet minuta
Jeste li znali da se čokoladni mousse nekoć nazivao “čokoladnom majonezom”? Ovaj neodoljivo pahuljast desert rođen je u Francuskoj, a osmislio ga je Henri Toulouse-Lautrec krajem 19. stoljeća.
Bilo da ga radite za goste, za obitelj nakon ručka ili za sebe – za savršenu večer uz dobru novu knjigu, ovaj čokoladni mousse neće vas razočarati. Evo kako ga napraviti!
Recept za čokoladni mousse:
Sastojci:
40 g mlijeka
130 g slatkog vrhnja
210 g crne čokolade
170 g bjelanjaka
15 g šećera
Postupak:
Mlijeko i vrhnje zagrijati i preliti preko čokolade. Promiješati.
Bjelanjke istući u snijeg zajedno sa šećerom.
Obje smjese sjediniti i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se stisne.
Alternativno 20-ak minuta u freezeru te 1-2 h u hladnjaku.
Dubai čokolada, nevjerojatno uspješan desert koji je osvojio svijet, sada osvaja i Zagreb. Ovaj jedinstveni spoj hrskavog kadaifa, kremaste pistacije i mliječne čokolade već je neko vrijeme globalni fenomen.
Juraj Klepić, talentirani mladi slastičar iz Slavonije, ove godine na zagrebačkom Fuliranju predstavlja ekskluzivnu poslasticu koja je osvojila svijet – Dubai čokoladu. Ova slastica, koja kombinira kremastu pistaciju, hrskavi kadaif i glatku čokoladu, postala je sinonim za luksuz u svijetu slastica.
Nakon opsesije salatom koju je na snimanju serije Prijatelji svaki dan jela Jennifer Aniston, na scenu je stigla salata s tunom prema receptu Matthewa McConaugheya!
Dubai čokolada, slastica koja je osvojila svijet svojom bogatom aromom i neodoljivom teksturom, postala je sinonim za luksuz u svijetu slastica. Ova jedinstvena kombinacija čokolade, kadaifa i kreme od pistacija sada je dostupna i u Hrvatskoj, donoseći dašak bliskoistočne čarolije na naš stol.