Naučite raditi višenamjensku smjesu za palačinke Marthe Stewart i svaki put kad ulovite malo više vremena ujutro, iznenadite ukućane novim jelom. Ova višenamjenska smjesa za palačinke, vafle, muffine i krafne koje se peku u pećnici navodno je Marthin go-to recept za dane u kojima uz kavu ujutro želi pojesti nešto slatko, a zgodno je što se možete poigravati s dodatnim okusima kako god želite i tako sami kreirati svoje recepte kojima će baza biti ova višenamjenska smjesa.
Višenamjenska smjesa za palačinke, muffine i vafle po receptu kraljice lifestylea
Smjesa Marthe Stewart uistinu je jednostavna, no važno je da pažljivo pratite recept i dodate sve potrebne sastojke.
Sastojci:
240 g šalice višenamjenskog brašna
100 g šećera
1 i pol žličica praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
½ žličice košer soli
60 ml šalice mlaćenice, sobne temperature
2 velika jaja
6 žlica neslanog maslaca, otopljenog
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Postupak:
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Dodajte mlaćenicu, jaja, maslac i vaniliju; umiješajte u suhe sastojke dok se ne sjedine, s nekoliko preostalih malih grudica.
Upotrijebite odmah u bilo kojoj od dolje navedenih varijanti.
Za što se sve može koristiti ova višenamjenska smjesa za palačinke?
Muffini s borovnicama ili nekim drugim voćem
Dodajte borovnice, rasporedite u kalupe za muffine i pecite na 190 stupnjeva 20-22 minute.
Američke palačinke s bananom
U višenamjensku smjesu dodajte narezane banane i komadiće čokolade pa pecite na tavi uz samo jedno do dva preokretanja 4 -6 minuta za svaku američku palačinku.
Pahuljasti vafli
Ako imate pekač za vafle, ova smjesa odlično će poslužiti, tvrdi Martha Stewart. Uz pahuljaste vafle poslužite preljev od čokolade i džem.