Ako smatrate da biste trebali pojačati riblja jela na svom meniju, u potpunosti ste u pravu. Plava riba poput skuše bogat je izvor omega 3 masnih kiselina, bitnih za rad mozga, zdravlje srca i krvnih žila, smanjenje depresije te ublažavanje povišenog kolesterola. Koliko je riba bitna za zdravu prehranu, dobro zna obitelj Ecije Ojdanić koja ribu rado jede i u restoranima i kod kuće. Skuša u savuru nedavno je bila na meniju u domu poznate glumice, koja kaže kako je najbolji znak da je ovo jelo dobro pripremila činjenica da je njezin sin tražio repete.
Skuša u savuru prema receptu Ecije Ojdanić
“Nedavno smo uživali u ovom hladnom predjelu u fenomenalnoj konobi @vallelosca , koju ovim putem od srca preporučam, i odlučila napraviti ovo jelo. Plava riba je iznimno zdrava namirnica, a ovako pripremljena može stajati u frižideru dok se ne pojede.. toliko je ukusno da kod nas jedva dočekalo sutrašnji dan.. Najbolja reklama je što je moj sin tražio repete. Uživajte u skuši u savuru!”, napisala je Ecija Ojdanić uz video u kojem korak po korak pokazuje pripremu ovog jela.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Postoje mjesta na kojima film nije samo projekcija na platnu, već gotovo mitsko iskustvo koje se urezuje u pamćenje svim osjetilima. Motovun je jedno od takvih mjesta. Kad padne noć, a zidine tog istarskog gradića utihnu pod ljetnim nebom, započne čarolija — filmska, emotivna, gotovo svemirska. Ljetno kino u Motovunu, koje se ovog srpnja vraća nakon prošlogodišnje premijere, više je od običnog kulturnog događaja. To je hommage vremenu, prostoru i svima nama koji u kinu ne tražimo samo priču, nego i mjesto pripadanja.
Ako ste ovog ljeta tražili savršen bijeg – onaj koji uključuje more, glazbu, umjetnost i ekipu koju nećete zaboraviti – imamo savršen prijedlog. Festival Graffiti na Gradele vraća se u Bol na Braču od 23. do 27. srpnja, i to u svom četrnaestom, dosad najjačem izdanju. Pet dana ispunjenih bojama, beatovima i beskonačnim vibrama pod bolskim suncem – ovo nije običan festival, ovo je zajednica. Pokret. Doživljaj.