HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!

Gordon Ramsey kajgana recept jaja hello magazine croatia savršena kajgana Gordona Ramseya

Savršena kajgana Gordona Ramseya nije ono što biste očekivali

Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.

PROČITAJTE: Podijelio internet, no svejedno ćemo ga probati – Slavni američko-talijanski recept s tjesteninom, mesom i sirom

Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.

Gordon Ramsey kajgana recept jaja hello magazine croatia savršena kajgana Gordona Ramseya

Tri minute za profesionalni dojam: Evo kako se radi savršena kajgana po receptu Gordona Ramseya

  1. Na srednje jaku vatru Gordon ubacuje tri jaja
  2. Zatim dodaje maslac u jaja i kreće s kuhanjem
  3. 30 sekundi lagano miješa jaja na štednjaku, odvajajući zapečeno dno, a na 30 sekundi ih sklanja s vatre i ponovno miješa te opet vraća na vatru i tako naizmjenično nekoliko puta pune tri minute
  4. Tek kad se smjesa počne zgrušnjavati, Gordon kajganu lagano začinjava uz malo soli i papra te dodaje žličicu kiselog vrhnja, a zatim ponovno vraća na vatru kako bi završio proces od 3 minute
  5. Svoju kajganu poslužuje na prepečenom tostu, uz pečene cherry rajčice i gljive

Voila!

Kako to radi sam slavni chef, pogledajte ovdje:

Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!

Savršena kajgana Gordona Ramseya nije ono što biste očekivali

Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.

Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.

Tri minute za profesionalni dojam: Evo kako se radi savršena kajgana po receptu Gordona Ramseya

Na srednje jaku vatru Gordon ubacuje tri jaja

Zatim dodaje maslac u jaja i kreće s kuhanjem

30 sekundi lagano miješa jaja na štednjaku, odvajajući zapečeno dno, a na 30 sekundi ih sklanja s vatre i ponovno miješa te opet vraća na vatru i tako naizmjenično nekoliko puta pune tri minute

Tek kad se smjesa počne zgršnjavati, Gordon kajganu lagano začinjava uz malo soli i papra te dodaje žličicu kiselog vrhnja, a zatim ponovno vraća na vatru kako bi završio proces od 3 minute

Svoju kajganu poslužuje na prepečenom tostu, uz pečene cherry rajčice i gljive

Voila!

Kako to radi sam slavni chef, pogledajte ovdje:

druge vijesti