U Esplanadi vas očekuju Dani božanstvenih gurmanskih slastica i koktela s domaćim jagodama
Ovo se ne propušta! Vrijeme je za slastice nadahnute sočnim zagrebačkim jagodama.
16 svibnja 2024
Kajgana Gordona Ramseya nije ono što smo očekivali no slavni chef kaže kako je uz ovakvu pripremu - najukusnija.
Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!
Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.
Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.
Voila!
Kako to radi sam slavni chef, pogledajte ovdje:
Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!
Savršena kajgana Gordona Ramseya nije ono što biste očekivali
Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.
Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.
Tri minute za profesionalni dojam: Evo kako se radi savršena kajgana po receptu Gordona Ramseya
Na srednje jaku vatru Gordon ubacuje tri jaja
Zatim dodaje maslac u jaja i kreće s kuhanjem
30 sekundi lagano miješa jaja na štednjaku, odvajajući zapečeno dno, a na 30 sekundi ih sklanja s vatre i ponovno miješa te opet vraća na vatru i tako naizmjenično nekoliko puta pune tri minute
Tek kad se smjesa počne zgršnjavati, Gordon kajganu lagano začinjava uz malo soli i papra te dodaje žličicu kiselog vrhnja, a zatim ponovno vraća na vatru kako bi završio proces od 3 minute
Svoju kajganu poslužuje na prepečenom tostu, uz pečene cherry rajčice i gljive
Voila!
Kako to radi sam slavni chef, pogledajte ovdje:
View this post on Instagram
David Copperfield optužen je za neke stvarno stravične poteze.
18 svibnja 2024
Sabrina Carpenter proslavila je 25 godina. Prema popularnome memu, sada je prestara za slavnog glumca.
18 svibnja 2024
Ellen DeGeneres imala je najpopularniji talk show na svijetu. Onda su je optužili da je zla.
18 svibnja 2024
Grupa Coldplay jedan je od najpoznatijih i najuspješnijih bendova ovoga stoljeća. Ni Bono Vox nije ih zaboravio komentirati.
18 svibnja 2024
Chirs Hemsworth proslavio se kao Thor u Marvelovim filmovima. Zato ih i brani.
18 svibnja 2024