Zacapa Solera Gran Reserva predstavlja jedinstveni doživljaj vrhunskog ruma, ručno izrađenog prema visokim standardima koji slave dugu tradiciju i zanatski pristup izrade. Ono što ga izdvaja od većine tradicionalnih rumova je činjenica da se umjesto melase koristi samo najslađa organska domaća šećerna trska, čime se postiže bogatiji i intenzivniji okus. Zacapa Solera odležava prema metodi solera, gdje se rum slaže u slojevima u starim bačvama koje su prethodno sadržavale američki viski, a ovaj proces omogućuje da svaki sloj ruma razvije dodatne arome i složenost, stvarajući autentičan okusni profil.
Nema boljeg načina za povezivanje s ljudima nego uz aromatični rum koji oplemenjuje svaku zajedničku večer
Tajna jedinstvenog karaktera Zacape Solera leži u posebnom procesu sazrijevanja na visokoj nadmorskoj visini – na 2.300 metara u gvatemalskom gorju. Na toj nadmorskoj visini, u uvjetima hladnijeg i svježijeg zraka, rum polagano stari, čime dolazi do harmonične ravnoteže okusa, bez prenaglašenih tonova. Upravo ovaj spor proces starenja u kontroliranim klimatskim uvjetima omogućava finu slojevitost okusa, gdje se ističu note meda, sušenog voća, slatkog hrasta i tamne čokolade s blagim primjesama višanja.
Zbog svoje kvalitete i autentičnosti, Zacapa Solera Gran Reserva postao je omiljen među ljubiteljima ruma diljem svijeta, a njegov status dodatno potvrđuju brojna priznanja i nagrade. Uvršten je u prestižni Rum Hall of Fame, a pet puta zaredom ponio je naslov pobjednika na Međunarodnom natjecanju u rumu, što ga svrstava u sam vrh svjetske rum scene. Zacapa Solera Gran Reserva, sa svojim posebnim okusom i visokom kvalitetom, nije samo piće – to je pravi doživljaj koji slavi autentičnost i ljepotu ručne izrade te pruža neusporediv gastronomski užitak.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Iako je globalna zvijezda, Brad Pitt nije zadovoljan svojom izvedbom u filmovima 'Upoznajte Joea Blacka' i 'Rijeka sjećanja'. Danas bi ih odigrao drukčije.
Kad ljeto dostigne svoj zenit, a sunce poljubi vinograde zlatnim sjajem, pojavljuju se trenuci koji izgledaju kao da su izvađeni iz editorijala – a upravo takav trenutak nedavno je stvorila Nika Turković. Na vinskoj terasi okruženoj netaknutom prirodom, s pogledom na savršeno poredane redove vinove loze i moćni obris planine u pozadini, mlada glazbenica zasjala je u modnom izdanju koje se ne zaboravlja.