
Maša Zibar isprobala viralne palačinke iz pećnice
Maša Zibar oduševila internet jednostavnim receptom za viralne palačinke iz pećnice.
15 lipnja 2025
Ovog Uskrsa, iskoristite višak mrkve te brzo, jednostavno i bez stresa pripremite sočan blagdanski desert koji će oduševiti cijelu obitelj.
Pripreme za Uskrs već su počele, a s njima i vječno pitanje – koje slastice pripremiti za blagdanski stol? Dok neki vole klasike poput pince i orahnjače, drugi pak vole eksperimentirati i uvoditi nove obiteljske tradicije. Jedan od recepata koji će zadovoljiti i ljubitelje tradicije i one koji vole nešto drugačije jest Torta od mrkve.
Gotovo svatko u hladnjaku ima višak mrkve, osobito nakon pripreme neizostavne francuske salate. Umjesto da ostane neiskorištena, od mrkve možete pripremiti novi blagdanski desert. Uz praktične kuhinjske uređaje koji ne zauzimaju mnogo prostora u kuhinji priprema uskrsnih jela i torte od mrkve je brza, jednostavna i bez stresa.
Za pripremu Torte od mrkve bit će vam potrebno:
Biskvit – sastojci 1:
Biskvit – sastojci 2:
Biskvit – sastojci 3:
Krema:
Za početak, očistite mrkvu i krupno ju naribajte uz pomoć MultiPro GO uređaja s nastavkom za ribanje. Potom zamijenite nastavak za ribanje nožem za sjeckanje i u samo nekoliko sekundi usitnite orahe na malo krupnije komadiće. Maslac narežite na kockice i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša.
Potom zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite okrugle kalupe papirom za pečenje. U posudu kuhinjskog uređaja dodajte sastojke 1 za biskvit, postavite zaštitu od prskanja koja dolazi s uređajem te miješajte na brzini 2, desetak sekundi. Dodajte i sastojke 2 za biskvit te nastavite miješati na istoj brzini još 30 sekundi. Nakon toga dodajte treću grupu sastojaka za biskvit i miješajte na brzini 4 dok se sastojci ne sjedine. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe i pecite 30 minuta. Kad su biskviti pečeni, ostavite ih da se hlade u kalupima 10 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku i pustite da se potpuno ohlade.
Za to vrijeme operite posudu uređaja ili uzmite novu posudu kako biste ručnim mikserom pripremili kremu. U posudu dodajte sve sastojke za kremu i miksajte na brzini 4, jednu minutu. Kad je krema gotova, stavite je u hladnjak na 10 minuta.
Nakon što se krema i biskviti ohlade, vrijeme je za završni korak – slaganje torte. Položite prvi biskvit na pladanj za posluživanje i premažite ga kremom. Na vrh stavite drugi sloj biskvita i premažite ostatkom kreme. Tortu ukrasite po želji. Ako vam je ostalo viška oraha, dodatno ih usitnite i pospite po torti ili je ukrasite čokoladnim jajima, koja će sigurno razveseliti mališane okupljene oko blagdanskog stola.
Možda su upravo ovi blagdani idealna prilika da isprobate nešto novo. Sočna torta od mrkve savršeno će se uklopiti u svaki blagdanski jelovnik, a zahvaljujući jednostavnoj pripremi ostaje vam više vremena za ono najvažnije – opuštanje i druženje s najmilijima.
Nakon što je postao vitez, David Beckham označio Brooklyna u dirljivoj objavi.
16 lipnja 2025
Danijela Martinović nas svojom novom pjesmom “Sve je na svon mistu” vodi u svijet nade, pozitivne energije i snage srca.
16 lipnja 2025
Nakon sedam godina glazbene stanke, Versi se na scenu vraćaju u velikom stilu! Grupa, poznata po zaraznim melodijama i mladenačkom duhu, ovog nas ljeta osvaja obradom velikog hita Adio — pjesme Dalmatinske legende Đanija Maršana.
16 lipnja 2025
Toni Kukoč otkrio emotivne trenutke s vjenčanja kćeri Stele.
16 lipnja 2025
Na putovanjima većina nas radi isto – stanemo ispred znamenitosti, nasmiješimo se i klik! Još jedna fotka za uspomenu. No, poznata lifestyle fotografkinja Rajna Raguž kao da igra prema potpuno drugačijim pravilima. Njezine fotografije s putovanja djeluju spontano, nenamješteno, a opet toliko promišljeno i estetski moćno. I baš zato osvajaju društvene mreže – jer u vremenu poziranja i filtera, Rajna odabire trenutak i emociju na uštrb umjetnog savršenstva.
16 lipnja 2025