
Janjetina s bižima kao iz djetinjstva – Danijela Dvornik otkrila obiteljski recept
Danijela se prvi put okušala u pripremi ovog jela, uz stručnu pomoć svoje majke.
28 svibnja 2025
Kad Kasandra Draganić upali pećnicu, spremno čekamo recept.
Tražite recept za slani desert? Slana štrudla s vrganjima neće vas razočarati. Poznata hrvatska food blogerica i partnerica slavnog Ribafisha svako malo nas razveseli nekim izvrsnim receptom koji podsjeća na kuhinju naših baka. Slanu štrudlu Kasandre Draganić svakako ćemo isprobati!
“Opet sam vukla tijesto i radila štrudlu. Ovaj put slanu i s vrganjima”, napisala je Kasandra Draganić na Instagramu.
“Ova štrudla je bitna jer sam pred točno 6 godina pekla ovo za jedan događaj i time oduševila Ribafisha i ostalo je povijest”, otkrila je simpatična Kasandra uz svoj recept.
Tijesto za ovu štrudlu je standardno. Umijesite brašno, ulje, ocat i sol te pomalo dodajte mlaku vodu dok se ne stvori podatno mekano tijesto. Mora biti na dodir poput ušne resice, dobro ga umijesite i udarite koji put o stol. Nauljite tijesto i ostavite da odmara bar sat vremena pokriveno, a može i duže.
Pripremite nadjev da bi se na vrijeme ohladio. Sitno sjeckanu glavicu luka prodinstajte na malo ulja kojem ste dodali i 20 g maslaca. Na prodinstani luk dodajte češnjak, sol i papar (bogato s paprom, gljive ga vole). Nakon minute dodajte i vrganje i opet koji komadić maslaca ako vrganji popiju masnoću u tavi. Posolite i pustite da se dinsta dok ne nestane višak vode.
Ubacite na vrganje sjeckani svježi peršin, umiješajte dvije žlice kiselog vrhnja, posolite i popaprite ako je još potrebno i pustite da se prohladi.
Nakon što ste odmorili tijesto, na dobro pobrašnjenom stolnjaku ga razvaljajte na veličinu pizze i još malo nauljite. Pustite da upije još nekoliko minuta, a zatim krenite na razvlačenje. Krenite iz sredine i vucite prema van dok vam tijesto nije ravnomjerno razvučeno preko stola. Na razvučeno tijesto rasporedite nadjev od vrganja, premažite rastopljenim maslacem prazan dio tijesta i zarolajte.
Smjestite savijače u protvan, premažite ih s još rastopljenog maslaca i pustite da se peku na 190 °C cca 30 minuta ili do prekrasne zlatne boje.
View this post on Instagram
Dobar tek!
Legendarni britanski bend The Stranglers, poznat po hitovima poput ''Golden Brown'', uskoro konačno ponovno nastupa u Hrvatskoj, i to kao prava ljetna glazbeno-scenska senzacija! Jedinstveni spoj punk rocka, new wavea i post-punka vjernim obožavateljima Stranglersi donose u utorak, 8. srpnja 2025., u spektakularnom ambijentu istarskog antičkog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu nedaleko Pule.
14 lipnja 2025
Popularna pjevačica Bebe Rexha boravi na Jadranu nakon nastupa na privatnom vjenčanju, Hvar i hrvatska obala potpuno su je osvojili.
14 lipnja 2025
Glumica i voditeljica Male scene ispričala je emotivno i hrabro iskustvo svog prvog ronjenja – sa strahom, ali i osmijehom ispod površine mora.
14 lipnja 2025
Kćer Bojane Gregorić Vejzović završila osnovnu školu s prosjekom 5.0, a glumica podijelila dirljivu poruku i podsjetila na njezinu borbu s Crohnom.
14 lipnja 2025