Uz “božićne klasike” svi volimo iznenaditi ukućane i goste nekom novom blagdanskom idejom koja je aktualna te godine. Ove godine vrlo su popularni kolači u obliku češera (pinecone brownies), koje je vrlo lako izraditi, a ako želite zadiviti i ponudom pića, pogledajte što predlaže Petra Kurtela. Ovaj simpatičan trik može se izvesti i uz sok, za najmlađe koji će se sigurno veseliti “božićnoj jelki u čaši”. Kako napraviti najljepši božićni koktel? Pogledajte kako to radi Petra Kurtela.
Bazu za božićni koktel Petre Kurtele potrebno je pripremiti pola dana unaprijed
Predivan božićni koktel koji predlaže Petra Kurtela zapravo je poseban zbog uređenja, a zatim možete dodati gin i tonic, šampanjac ili neko drugo piće po svom izboru.
Tajna je u ružmarinu koji se reže kako bi stao u čašu i dao oblik božićne jelke, zatim se uz pomoć vezice i drvenog štapića stavlja na vrh čaše u kojoj se nalazi malo vode koja prekriva vrh grančice.
Zatim se stavlja na smrzavanje i voila! – uz piće po izboru očaravajući božićni koktel je gotov.
OPREZ! Ovo nikako nemojte izvoditi s tankim čašama, jer je poznato da staklo puca kad se led počne širiti.